Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υδατάνθρακες έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς για την αύξηση βάρους αλλά σύμφωνα με τους διατροφολόγους, δεν έχουν όλοι οι υδατάνθρακες την ίδια διατροφική αξία, αλλά σημασία έχει η ποιότητά τους. Για παράδειγμα, μια μερίδα κρέατος δε μπορεί να συγκριθεί με μια μικρή μερίδα σπανάκι ή αβοκάντο.

Ποια είναι όμως η επιτρεπόμενη δόση υδατανθράκων και πώς θα επηρεάσει το σώμα μας η αποφυγή τους μετά το μεσημέρι;

Σύμφωνα με το διατροφολόγο Dr. Keith Berkovitz οι ενεργειακές μας ανάγκες και απαιτήσεις είναι πολύ χαμηλότερες μετά το μεσημέρι από ό, τι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Έτσι, πάρουμε ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες στις 8 μ.μ., οι υπερβολικές θερμίδες θα αποθηκευτούν. Και ως γνωστόν η αποθήκευση θερμίδων, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Η συνιστώσα λοιπόν δόση σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι έως 600 θερμίδες την ημέρα, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό. Και αν θέλουμε να χάσουμε θα πρέπει να μειώσουμε την ποσότητα. Και βέβαια η κατανάλωσή μας θα πρέπει να γίνεται πριν το μεσημέρι και κατά προτίμηση στο πρώτο γεύμα της ημέρας. Αν το καταφέρουμε αυτό, τα αποτελέσματα θα είναι

Τέλος ο κύριος τύπος των υδατανθράκων που θα πρέπει να καταναλώνουμε, πρέπει να προέρχεται από ωμές και ανεπεξέργαστες πηγές, πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα καθώς και φυτικές ίνες. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα.

Πηγή: marieclaire

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις