Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα: Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία!

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα: Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία!

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού έκανε δεκτή την παραίτηση Κοτζιά και γνωστοποίησε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ, προχώρησε σε δήλωση, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να στείλει πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

"Πριν από λίγο και πριν αναχωρήσω για τις Βρυξέλλες, ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε υπόψη μου την παραίτηση του. Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση. Τον ευχαριστώ θερμά για τη συμβολή του τα 3,5 αυτά χρόνια στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας", είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι "αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το ΥΠΕΞ το επόμενο διάστημα και την ευθύνη, δίνοντας ένα μήνυμα ότι η επιλογή μου σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα μου να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών".

Πρόσθεσε ότι η απόφαση αποδεχθεί την παραίτηση Κοτζιά και την απόφαση να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργικό θώκο, έχει πολλαπλά μηνύματα: "Να μην ανεχθώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική στρατηγική της χώρας και κανείς να μην διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια".

Και συνέχισε: "Στέλνω και ένα μήνυμα στους γείτονες μας, που προχωρούν στις διαδικασίες να αλλάξουν τις συνταγματικές του διαδικασίες. Τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και θάρρος γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ την ένταξη τους σε διεθνείς οργανισμούς με την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Και πρόσθεσε με νόημα ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει να και ορίζουν οι διεθνείς της υποχρεώσεις.

Η δήλωση Τσίπρα