Η απόφαση αποπομπής του αντιστρατήγου ε.α. Ανδρέα Ηλιόπουλου, -ο οποίος προ ημερών κατήγγειλε κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων στα hot spots– από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος επικαλέστη «αδυναμία συνεργασίας». δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιστράτηγος ε.α Ανδρέας Ηλιόπουλος, πρόσφατα προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με την οικονομική διάσταση της διαχείρισης του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

«Είναι η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών Αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Ηλιόπουλος προκαλώντας την αντίδραση του προϊστάμενου υπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιστράτηγος ε.α, που διεύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), κλήθηκε στις 5 Οκτωβρίου σε παροχή εξηγήσεων από τον κ. Βίτσα.

Όπως σημειώνεται στην από 16 Οκτωβρίου απόφαση παύσης του, που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», «το γεγονός ότι από την ανωτέρω απάντηση δεν παρασχέθηκαν επαρκείς εξηγήσεις επί των αιτιάσεων που αναφέρονται στη σχετική κλήση, αντιθέτως επιβεβαιώνονται οι σοβαροί λόγοι αδυναμίας συνεργασίας για την εκτέλεση των καθηκόντων του, με συνέπεια να τεκμαίρεται σοβαρός λόγος παύσης που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων του».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις