«Ο πρόεδρος της ΝΔ, με τις χτεσινές του δηλώσεις, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ορκισμένος εχθρός των φοιτητών, των συλλόγων τους και των δίκαιων διεκδικήσεων τους. Γι' αυτό επανέλαβε την καραμέλα περί "κατάργησης του ασύλου", ως "αντίδοτο" δήθεν σε υπαρκτά, μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και το προσωπικό των ιδρυμάτων», σημειώνει ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ αναφορικά με την ανώτατη εκπαίδευση.

Η ΚΝΕ τονίζει ότι «η κατάργηση του ασύλου στοχεύει τους ίδιους τους φοιτητές, τους συλλόγους τους και την ανάγκη να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα προβλήματα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Είναι βήμα κλιμάκωσης της κρατικής καταστολής» και συμπληρώνει:

«Είναι πρόκληση να εμφανίζεται η ΝΔ ως αντίπαλο δέος στην ανομία στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, όταν η ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ αριστεύει στη διαπλοκή και στη ρεμούλα, κάτι που το ξέρουν ακόμα και οι τοίχοι των ιδρυμάτων».

«Η κρατική καταστολή, που αξιοποίησε με ζήλο η ΝΔ, έχει άξιο συνεχιστή, τον σημερινό υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όταν τον βολεύει αναζητά "το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα" και όταν τελικά οι διεκδικήσεις και η πάλη των φοιτητών φουντώνουν τους υποδέχεται με ΜΑΤ, κλούβες και το δόγμα "νόμος και τάξη"» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Οι προτάσεις της ΝΔ οδηγούν στη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με την τσέπη των φοιτητών» προστίθεται.

«Το Πανεπιστήμιο που φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Πανεπιστήμιο που ονειρεύεται η ΝΔ είναι απέναντι από τις ανάγκες των φοιτητών για ολόπλευρη μόρφωση για όλους, για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα στο αντικείμενο που σπούδασαν και έχουν ειδικευτεί. Η κόντρα τους αφορά το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΣΕΒ, κατευθύνσεις που μετατρέπουν ακόμα πιο γρήγορα τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και τους φοιτητές και τις οικογένειές τους σε πελάτες δεξιοτήτων και πιστοποιητικών. Και σε αυτό το ζήτημα η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αν και είναι βολική και για τους δύο, δεν αφορά τις ανησυχίες των φοιτητών» υπογραμμίζει η ΚΝΕ και καταλήγει:

«Οι νέοι και οι νέες που σπουδάζουν, έχουν κάθε λόγο να δυναμώσουν τους φοιτητικούς τους συλλόγους, τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, τους αγώνες για τις σπουδές και το μέλλον που τους αξίζει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις