Άρτια οργάνωση είχε το κύκλωμα που μεταφοράς παράτυπων μεταναστών στο οποίο συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί, καθώς όλα είχαν προβλεφθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Αρχικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN Greece, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε υπερπολυτελή αυτοκίνητα για να μεταφέρει τους μετανάστες, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες ελέγχου σε κάποιο από τα μπλόκα της τροχαίας.

Επιπλέον, το κύκλωμα, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του τον Ιούνιο του 2018, με φερόμενο ως αρχηγό ένα άτομο από την Τουρκία με το κωδικό όνομα «Δημήτρης», αναζητούσε τρόπους να αυξήσει τη ροή μεταναστών. Πιστεύεται μάλιστα ότι τα μέλη σχεδίαζαν να διευκολύνουν μετανάστες να μπουν στην Ελλάδα, ώστε αμέσως μετά να συλλαμβάνονται από το τμήμα συνοριακής φύλαξης όπου υπηρετούσαν οι δυο αστυνομικοί.

Στόχος ήταν αμέσως μετά να υποβληθεί αίτημα για άσυλο και ακολούθως θα αφήνονταν οι μετανάστες ελεύθεροι με χαρτιά προσωρινής παραμονής.

Άξιο αναφοράς είναι, τέλος, το γεγονός ότι οι δύο αστυνομικοί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν ότι δεν θα γίνει αντιληπτή η παράνομη δράσης του. Έπαιρναν γι αυτόν τον λόγο αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και ενδεικτικό είναι ότι στην κατοχή του ενός βρέθηκαν έξι κινητά και του δευτέρου, 13 κινητά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις