Η ελληνική βραδιά του Τζο Μπάιντεν

Η ελληνική βραδιά του Τζο Μπάιντεν

Παρουσία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αλλά και σημαντικών μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου, τιμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στο Hilton Midtown του Μανχάταν, με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο ιερατικός προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χάμπτονς, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και η σύζυγός του, πρεσβυτέρα Ξανθή (Ξανθίππη) Καρλούτσου.

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση ξαφνικά, περικυκλωμένος από πράκτορες, και βρέθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς.

Ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος θέλησε να κάνει έκπληξη στον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αλέξανδρο Καρλούτσο σε μια σημαντική στιγμή του καθώς μαζί με την πρεσβυτέρα Ξάνθη βραβεύονταν για το φιλανθρωπικό τους έργο με το Athenagoras Human Rights Award.

Δείτε το σχετικό βίντεο:Καθώς η εκδήλωση γινόταν λίγες ώρες μετά το μακελειό σε συναγωγή στην Πενσιλβανία, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους 1.300 καλεσμένους από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα να κρατήσου ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Στην σύντομη ομιλία του, χαιρέτησε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας, χαρακτήρισε «φίλο για τα δύσκολα» τον father Alex (π. Αλέξανδρο) και στο τέλος σταυροκοπήθηκε και διαπίστωσε γελώντας: «Ανακάλυψα ότι έκανα τον σταυρό μου ανάποδα!».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ζωής της ομογένειας όπως ο Τζών Κατσιματίδης και ο Ντην Μητρόπουλος αλλά και επιχειρηματίες από την Ελλάδα μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Αχιλλέας Βιγκόπουλος.

Φωτογραφίες από: Εθνικός Κήρυξ