Άτολμη χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, όπου καταργεί μεν τη σύντομη παραγραφή αλλά διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «υπάρχουν θεσμοί που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή και υπονομεύουν την πίστη του λαού στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ένας τέτοιος "θεσμός" είναι το άρθρο 86 του Συντάγματος που στην πράξη έχει οδηγήσει στο ακαταδίωκτο των Υπουργών. Γενική είναι η απαίτηση να αναθεωρηθεί το άρθρο 86.

Οι υπουργοί πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη όπως οι κοινοί πολίτες, υπογραμμίζει ο κ. Μάνος σε ανάρτησή του στο Facebook και προτείνει την ποινική δίωξη κατά μέλους της κυβέρνησης να την ασκεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα η πρόταση περιλαμβάνεται στο «Ένα Καινοτόμο Σύνταγμα για την Ελλάδα» που έχει γράψει μαζί με τους κ. Αλιβιζάτο, Βουρλούμη, Γεραπετρίτη, Κτιστάκι, Σπυρόπουλο.

Έτσι, σημειώνει ο κ. Μάνος η θέση των υπουργών εξομοιώνεται με εκείνη του κοινού πολίτη. Τη δίωξη δεν την ασκεί η Βουλή αλλά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η εκδίκαση των υπουργικών αδικημάτων δεν ανατίθεται σε ειδικό δικαστήριο αλλά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το άρθρο 86 του Συντάγματος αποτελείται από 554 λέξεις. Η προτεινόμενη (μη) αναθεώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ από 531. Η πρόταση του Καινοτόμου Συντάγματος από 24!

Οι πολλές λέξεις επιτρέπουν πολλές ερμηνείες. Δουλειά για συνταγματολόγους. Για ακριβοπληρωμένες γνωματεύσεις.

Όταν φθάσει η αναθεώρηση στη Βουλή, για κάθε άρθρο θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Μην επιτρέψετε στους φίλους σας βουλευτές να ψηφίσουν τυφλά ό,τι ανοησία τους υποδείξει ο αρχηγός τους. Μη θεωρήσετε ότι δεν έχετε τη δύναμη να επηρεάσετε τους βουλευτές».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις