Ενημέρωση από αλβανούς ομολόγους του για το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, έλαβε τη Δευτέρα έλληνας αξιωματικός, επικεφαλής του κλιμακίου που επισκέφθηκε τα Τίρανα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Να μάθει τις λεπτομέρειες της επιχείρησης που κατέληξε στο θάνατο του 35χρονου ομογενή.

Οι Αλβανοί φέρονται να είπαν στο ελληνικό κλιμάκιο ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε με αφορμή την ελληνική σημαία που ανέβασε ο Κατσίφας, αλλά επειδή άρχισε να πυροβολεί χωρίς λόγο στον αέρα.

Όπως είπαν, έλαβαν τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Αρχικά, το περιστατικό χειρίστηκε η αστυνομία της περιοχής αλλά όταν εξαφανίστηκε ο 35χρονος ομογενής, κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων διαπίστωσαν, σύμφωνα με τους Αλβανούς, ότι ο Κατσίφας είχε κατευθυνθεί προς το ύψωμα και προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, από την οποία ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός, φέροντας δυο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας αξιωματικός μπόρεσε να δει την δικογραφία, αλλά δεν του επετράπη να πάρει αντίγραφο.

Όπως υποστήριξανοι Αλβανοί, τίποτα από όσα έκαναν δεν ήταν παράνομο.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε ερώτημά του πότε θα δοθεί στην οικογένεια η σορός του νεκρού, οι Αλβανοί απάντησαν ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.

Διαβάστε: Λυκουρέζος: Δεν γνωρίζουμε πότε θα παραδοθεί η σορός του Κατσίφα!

Εν τω μεταξύ, εννέα ημέρες μετά τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς, η σορός του παραμένει στα χέρια των αλβανικών Αρχών, ενώ δεν υπάρχει καμία πληροφορία όσον αφορά το χρόνο παράδοσής της στους δικούς του ανθρώπους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Την ίδια ώρα, εξίσου άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται από τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με την υπόθεση. Αυτό επισημαίνειο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος. "Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα", τονίζει ο κ. Λυκουρέζος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις