Τα προβλήματα στην εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης, μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και βουλευτών της αντιπολίτευσης από ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ, που είχαν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις.

Ο κ. Γαβρόγλου διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει από χθες οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών καθηγητών και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, θα εξομαλυνθούν πλήρως με τους 15.000 μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν σε ορίζοντα τριετίας.

Ο υπουργός Παιδείας επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί το κόμμα που έχει ευθύνη για τα προβλήματα που δημιούργησε στην εκπαίδευση και που είχε τη λογική του κομματικού κράτους, να ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση.

Η αρμόδια τομέαρχης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της για τη διαδικασία επιλογής συντονιστών στην εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κομματικής άλωσης της διοικητικής της μηχανής από την κυβέρνηση.

«Ακόμα και οι μοριοδοτήσεις για τη συνέντευξη, δόθηκαν λάθος, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις ξεπέρασαν το ανώτατο όριο που προέβλεπε ο νόμος, αφήνοντας εκτός εκπαιδευτικών δομών στελέχη με εξαιρετικά προσόντα», υποστήριξε η κ. Κεραμέως, επικαλούμενη καταγγελίες, όπως είπε, που έγιναν από όλη την επικράτεια.

«Η κομματική άλωση δεν μέρος της δικής μας πολιτικής κουλτούρας. Εσείς αριστεύσατε σε αυτήν και την βάλατε επί δεκαετίες στο επίκεντρο αυτής της χώρας», αντέτεινε ο υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, κάλεσε την κ. Κεραμέως, αν έχει στοιχεία, να τα καταθέσει με ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένες διευθύνσεις αντί να επικρίνει διαδικασίες, όπως είπε, που αγκάλιασε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, για λόγους εντυπωσιασμού και κομματικού αδιεξόδου.

«Στη Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος οι ενστάσεις των υποψηφίων έφθασαν στο 90%. Υπάρχουν καταγγελίες ότι φάκελοι δεν ελέχθησαν καθόλου, μόρια δεν προσμετρήθηκαν, ενώ υπήρξε μοριοδότηση συνέντευξης με βαθμό 16,08 όταν το ανώτατο όριο από το νόμο είναι 14%», επέμεινε η κ. Κεραμέως ενώ τόνισε:

«Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μόνο αξιόπιστες και άψογες δεν υπήρξαν. Αντίθετα είναι κηλίδα αναξιοπιστίας, κομματισμού και εκδικητικότητας η διαδικασία επιλογής συντονιστών στην εκπαίδευση -για αυτό και θα καταργηθεί από τη ΝΔ κατά προτεραιότητα».

«Δεν είναι συζήτηση σύγχρονου κράτος να λέτε ότι η δική μου πολιτική είναι να καταργήσω τους νόμους των προηγούμενων όταν η δική σας αποκλειστική λογική ήταν η δημιουργία κομματικού κράτους. Υπάρχουν διαδικασίες στις οποίες μπορείτε να προσφύγετε. Αν έχετε οτιδήποτε, στείλτε το σε μένα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η συνέντευξη ή θα παίξει ένα ρόλο συμπληρωματικό με επιστημονικά κριτήρια ή θα παίξει ρόλο με κομματικό φίλτρο. Εμείς προσπαθούμε να απολυμάνουμε τη διαδικασία από τα απίστευτα που γίνονταν στο παρελθόν», ήταν η απάντηση του κ. Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις