Οργή και αποτροπιασμό προκάλεσε η (-)ουαλική κακοποίηση ενός τρίχρονου αγοριού από την Συρία, από 20χρονο συμπατριώτη του, στα Ιωάννινα.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό στην περιοχή της Ηπείρου,αλλά και από τα πιο άγρια και σκληρά που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Ο βιασμός του τρίχρονου αγοριού έγινε στο Κέντρο Φιλοξενίας της Αγίας Ελένης, στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο 20χρονος δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις εισαγγελικές αρχές.

Ωστόσο με εντολή εισαγγελέα την Παρασκευή το απόγευμα δημοσιοποιήθηκαν από την Αστυνομία τα στοιχεία του δράστη. Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία των ανηλίκων και του κοινωνικού συνόλου, όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Όπως ανακοίνωσε ηΑστυνομία:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης ανηλίκου.

Πρόκειται για τον:

(επ) ALSHAHADA (ον) THAMER του MAJID και της SANA , γεν. 17-07-1998 στη Συρία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μηνός, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία των ανηλίκων, του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510-65977 και 26510-65991. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Διαβάστε: Σύρος βίασε τρίχρονο παιδί σε hotspot στα Ιωάννινα

Όπως καταγγέλθηκε από οικογένεια Σύρων προσφύγων, ο οποίοι ζουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων «Αγία Ελένη», το 3χρονο αγοράκι τους κακοποιήθηκε από 20χρονο Σύρο πρόσφυγα που ήρθε στη δομή πριν από 40 ημέρες.

Η (-)ουαλική κακοποίηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και την επιβεβαίωσε εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε το παιδί. Η 20χρονη μητέρα, όταν διαπίστωσε τι έχει συμβεί μετέφερε το παιδί της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου μετά την αρχική εξέταση των γιατρών έγινε και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Την Πέμπτη, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβε τον 20χρονο, τα στοιχεία του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις