Ξανθός: Η κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει συμπεριφορές μαφίας

Ξανθός: Η κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει συμπεριφορές μαφίας

Αιχμηρός ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην κρύπτη που βρέθηκε στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Η ανακάλυψη της «κρύπτης», την οποία αμφισβητούν μόνο τα υπόδικα πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και οι πολιτικοί τους «προστάτες», απλώς αναδεικνύει το μέγεθος της σήψης και τις συμπεριφορές τύπου  «μαφίας» που χαρακτήριζαν  το σύστημα παραεξουσίας σ'αυτό το φορέα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του εφ όλης της ύλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διευκρινίζει ότι θεσμικά δεν προβλέπεται η ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού από τις δικαστικές αρχές, για έρευνα που είναι σε εξέλιξη και πριν την κατάθεση των σχετικών πορισμάτων από τις ελεγκτικές και ανακριτικές αρχές. «Επομένως, ο υπουργός Υγείας δεν γνωρίζει και δεν οφείλει να γνωρίζει κάτι παραπάνω από όσα έχουν ήδη  δημοσιευτεί στον Τύπο και πολύ περισσότερο λεπτομέρειες για  τα ευρήματα των ερευνών», επισημαίνει.

Για το ζήτημα του «Ερρίκος Ντυνάν», τονίζει πως «οι πολιτικές ευθύνες για την πώληση ενός υψηλής ποιότητας Νοσοκομείου κοινωφελούς χαρακτήρα σε μια ιδιωτική τράπεζα, είναι προφανείς, αυταπόδεικτες και σκανδαλώδεις. Οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, είμαι σίγουρος ότι έχουν διερευνηθεί».

Όσον αφορά την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, συστήνει υπομονή.

Η εξεταστική για την Υγεία που θα παραδώσει τις προσεχείς ημέρες τα πορίσματά της για όλες τις υποθέσεις που διερευνά.

Ερωτηθείς για το αν θα οδηγηθεί η έρευνα σε Προανακριτική Επιτροπή, απαντά:

«Η σύσταση προανακριτικής Επιτροπής είναι ένα από τα ενδεχόμενα στα οποία θα καταλήξει το τελικό πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής . Την οριστική και τελεσίδικη απόφαση, θα πάρει με υπευθυνότητα και θεσμική σοβαρότητα, η Ολομέλεια της Βουλής. Μέχρι τότε ας κάνουμε υπομονή».