Το ενδεχόμενο ο Φραγκίσκος Αλβέρτης να είναι ο εκλεκτός του για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων, φέρεται να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναζητά ένα πρόσωπο που θα κάνει γκελ στον κόσμο και θα ανταγωνιστεί τους κυρίους Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο.

Από τη μία, ο Αλβέρτης χαίρει της εκτίμησης μεγάλης μερίδας του κόσμου και όχι μόνο των φίλων του Παναθηναϊκού, από την άλλη, όμως, αποτελεί ερωτηματικό αν αυτή η εκτίμηση είναι ικανή να τον καταστήσει ανταγωνιστικό απέναντι σε δύο ισχυρούς αντιπάλους.

Πληροφορίες από τον αθλητικό Τύπο αναφέρουν ότι ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος ανήκει στο προσωπικό του τριφυλλιού, διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα εμπλοκής του στις επερχόμενες εκλογές.Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο τάσεις αναφορικά με το δρόμο που θα πορευτεί το κόμμα στις δημοτικές εκλογές.

Η μία θέλει στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να έχουν προτείνει τη στήριξη του Μπακογιάννη.

Όχι μόνο ως μια κίνηση αιφνιδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ως ένδειξη ότι στην Κουμουνδούρου λειτουργούν υπερκομματικά και όχι μικροκομματικά.

Την ίδια ώρα, βέβαια, υπάρχουν φωνές που αντιδρούν έντονα σε αυτό το ενδεχόμενο και επιμένουν στην επιλογή προσώπου που θα δώσει τη μάχη του.