Ο κατάλογος των Ελλήνων στους οποίους έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμιρ Μπουσάτι, αναφορικά με τη λίστα με τους 52 Έλληνες που χαρακτηρίστηκαν ως "ανεπιθύμητοι" στη γειτονική χώρα, μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό VisionPlus, ο κ. Μπουσάτι αναφέρθηκε στα όσα εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του 35χρονου ομογενούς στους Βουλιαράτες της Αλβανίας.

"Η ελληνική κυβέρνηση ήταν προσεκτική, αλλά περιμέναμε από αυτή μια πιο σαφή αποστασιοποίηση, κυρίως για τις εξτρεμιστικές εκδηλώσεις στη νεκρώσιμη ακολουθία στις Βουλιαριάτες. Tα ελληνικά ΜΜΕ δεν αποστασιοποιήθηκαν από το γεγονός, ενώ τα αλβανικά ΜΜΕ ήταν περισσότερο σαφή στις αναφορές τους", είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την απογοήτευση του για την "επίσημη σιωπή" της Αθήνας αλλά και για την κοινή γνώμη της Ελλάδας.

Διαβάστε: Γκ.Καπλάνι στο Nooz: Η Νότια Αλβανία έχει γίνει η "Μέκκα της Χρυσής Αυγής"

Πρόσθεσε δε ότι οι αλβανικές Αρχές, περιμένουν μια απάντηση από την ελληνική πλευρά και την αποστασιοποίηση της από τις "εξτρεμιστικές ενέργειες" της ελληνικής μειονότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως είναι γνωστό μετά την κηδεία του Κ. Κατσίφα στους Βουλιαράτες, η γειτονική χώρα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες.

Πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατά την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας.

Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι "κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις