Άγρια επεισόδια στο Πολυτεχνείο- Βροχή μολότοφ- Ρίψεις νερού από την Αστυνομία

Άγρια επεισόδια στο Πολυτεχνείο- Βροχή μολότοφ- Ρίψεις νερού από την Αστυνομία

Επεισόδια με βροχή από μολότοφ σημειώθηκαν για πολλές ώρες στο Πολυτεχνείο και στους πέριξ δρόμους μετά το πέρας της πορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Κουκουλοφόροι έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, ενώ παράλληλα επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού.

Οι αναρχικοί έστησαν οδοφράγματα και έριξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Στις 20.20 έκανε την εμφάνιση της ειδικό υδροφόρο όχημα της Αστυνομίας (αύρα), το οποίο ρίχνει πεπιεσμένο νερό προς του κουκουλοφόρους στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου.

Οι κουκουλοφόροι απάντησαν με εκατοντάδες μολότοφ, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά το λάστιχο του και για μερικά λεπτά η οροφή του.

Στις 21.00 εμφανίστηκε και δεύτερο παρόμοιο όχημα που δέχθηκε και πάλι επίθεση, ωστόσο η παρουσία του διευκόλυνε την ΕΛ.ΑΣ καθώς έσβηνε άμεσα τις μολότοφ και απωθούσε τους αντιεξουσιαστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρίχθηκαν πολλές φωτοβολίδες σε ευθεία βολή εναντίον των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στις 19.20, την ώρα που η πορεία ολοκληρωνόταν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία.

Τα πρώτα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων ξέσπασαν στη γωνία Μπουμπουλίνας και Στουρνάρη, ενώ οι κουκουλοφόροι είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στις οδούς Τσαμαδού και Στουρνάρη. 

Κουκουλοφόροι έκαψαν και μια ελληνική σημαία στην είσοδο του ιστορικού κτιρίου.

Είκοσι δύο άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις σήμερα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εκ των οποίων δεκατρία συνελήφθησασν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, ότι έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο η κίνηση στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.


Καρέ καρέ

//www.nooz.gr/multimedia/2018/11/373a4be7-ceb8-422c-9fc1-c32b703eee2a.jpg

//www.nooz.gr/multimedia/2018/11/570ac3bd-3f6a-4ac7-a4f7-6b8541e46c81.jpg

//www.nooz.gr/Images/2000/2000/827326

Διαβάστε:

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Επεισόδια και προσαγωγές στην Πάτρα


Βίντεο από τα επεισόδια


Ένταση στη ΓΑΔΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Νωρίτερα νεαροί έριξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη.

Οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.


Επιμέλεια: Λουκάς Βελιδάκης, Ρενάτα Γρυπάρη, Ντίνα Μιχαλοπούλου

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters