Επέτειος 17 Νοέμβρη: Καταγγελίες για αστυνομική βία - Βίντεο με απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Επέτειος 17 Νοέμβρη: Καταγγελίες για αστυνομική βία - Βίντεο με απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Καταγγελίες για αστυνομική βία με αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές, στον απόηχο των διαδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διατυπώνονται μέσω του ιστοτόπου Indymedia.

Παράλληλα, βίντεο τραβηγμένο από διαδηλωτή, δείχνει επίθεση με χημικά και συλλήψεις στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αποχωρούν, μετά από εντολή των αστυνομικών δυνάμεων.

Το βίντεο που ανέβηκε στο Youtube

Σε ανάρτηση στο Indymedia, ο ρεπόρτερ Σπύρος Χαλικιάς, αναφέρει:

"Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξαν 'επεισόδια' στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, αντίθετα οι αστυνομικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με λύσσα κατά των αναρχικών μπλοκ, εντελώς αναίτια. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, καθώς τα ματ χτυπούσαν διαδηλωτές στα κεφάλια με τα γκλοπ ανάποδα. (...) 

Ξεκίνησαν με φυσουνιές και δεκάδες χειροβομβίδες κρότου λάμψης τις οποίες εκτόξευαν κατευθείαν πάνω στο κόσμο.

Ακολούθησε ανελέητος ξυλοδαρμός χτυπώντας με λύσσα και με τα γκλοπ ανάποδα όποιον έβρισκαν, ποδοπάτησαν κυριολεκτικά τους ανθρώπους που είχαν πέσει στο έδαφος,

Τους πάτησαν κυριολεκτικά τους χτυπούσαν στο κεφάλι τους κλοτσούσαν και κάποιους που έπεσαν κάτω τους συνέλαβαν με εξίσου βίαιο τρόπο. Μπροστά στα μάτια μου είδα τρεις τέτοιες συλλήψεις.

Σε ένα διαδηλωτή που πέρασε από πάνω του όλη η διμοιρία αφήνοντας τον σχεδόν αναίσθητο στο δρόμο.

Έπεσα πάνω του για να μην τον χτυπήσουν άλλο. Τον κράτησα κάτω για να μην τον συλλάβουν, άλλα έτσι και αλλιώς ο άνθρωπος δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του από το άγριο ξύλο που δέχτηκε.

Όσο ήταν κάτω Ματατζήδες του έλεγαν με τραμπούκικο τρόπο 'Σήκω πάνω ρε δεν έχεις τίποτα'

Την ιδια στιγμή άντρας των ΜΑΤ και ενώ και οι δυο είμαστε κάτω, ήρθε και μας ψέκασε με χημικά από τα δυο μέτρα.

Ναι πνίγηκα αλλά τον τραυματία δεν τον άφησα. Όταν μάλιστα άρχισα να φωνάζω ζητώντας να έρθει ασθενοφόρο ένας άλλος ΜΑΤατζής από την εξέχουσα αυτή διμοιρία ήρθε από πάνω μας και μου είπε, 'Έχω καλέσει ασθενοφόρο'. (...) 

Μισή ώρα μετά, το χτυπημένο παλικάρι με τη βοήθεια άλλων συντρόφων τον σηκώσαμε στα χέρια και τον απομακρύναμε από το σημείο της έντασης. Δεν μπορούσε καν να περπατήσει.

Από την αρχή του είπα το όνομα μου και του δήλωσα την δημοσιογραφική μου ιδιότητα για να αισθανθεί ασφαλής και για να ξέρει ότι δεν βρίσκεται στα χέρια ασφαλίτη. Για μια ακόμη φορά από καθαρή τύχη δεν είχαμε νεκρό γιατί τα χτυπήματα στο κεφάλι με τα γκλόπ ανάποδα και με τόση λυσσασμένη μανία, μόνο δολοφονικά μπορεί να χαρακτηριστούν. (...)  

Σπύρος Χαλικιάς

Δημοσιογράφος Φωτορεπόρτερ".

Επίσης, μαρτυρία, που δημοσιεύεται ανώνυμα στο Indymedia, αναφέρει πως σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη, έγινε εισβολή από άνδρες των ΜΑΤ, που έφτασαν ως τον πέμπτο όροφο, με φακούς στα χέρια. Προσθέτει πως έριξαν δυναμιτάκια και αποχώρησαν.