Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του, στον οργανισμό του δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία και αυτό φορά και τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα popaganda.gr, η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα.

Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Εξάλλου σύμφωνα με ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ» για αυτά τα ευρήματα έχουν ενημερωθεί άτομα του περιβάλλοντος του Ζακ Κωστόπουλου ενώ αναμένεται σε δεύτερη φάση και ενημέρωση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο τριήμερο καθώς αναμένεται να παραδοθεί το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών μαζί με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις και αυτό θα φέρει νέες εξελίξεις στην υπόθεση για αναζήτηση ευθυνών.

Mε αυτά τα δεδομένα, το σενάριο για θάνατο του 33χρονου από κύρια αιτία τη χρήση ναρκωτικών όπως υποστήριζαν πολλά στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη και άλλοι, κλονίζεται και επανέρχονται πιο ισχυρά τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του και τη βία που ασκήθηκε εκείνη την ημέρα.

Το ΒΗΜΑ αναφέρει πως από τις αρχικές ιατροδικαστικές εξετάσεις εκτιμήθηκε ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται στον ξυλοδαρμό του και για το λόγο αυτό κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική η τοξικολογική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στο πόρισμα της ιστολογικής εξέτασης που εκδόθηκε προ μερικών ημερών δεν διαπιστώνεται βλάβη στη καρδιά ή άλλο ζωτικό όργανο.

Στον φάκελό που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ κι απεστάλη προ 10 ημερών στις δικαστικές αρχές φέρεται να περιέχεται η κατάθεση μιας φίλης του 33χρονου που αναφέρθηκε «σε προβλήματα υγείας που δήλωνε ότι αντιμετώπιζε ο Ζακ Κωστόπουλος ύστερα και από ιατρικές εξετάσεις που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα».

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png

Με πληροφορίες από popaganda.gr και ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις