Στα αίτια του θανάτου Ζακ Κωστοπούλου κατέληξαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καλογριάς τόνισε ότι ο 33χρονος εμφάνισε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του και από σπασμένα γυαλιά, που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του.

Λόγω απουσίας στεφανιαίας ή άλλης νόσου η πρόκληση των αλλοιώσεων συνδέεται με τα τραύματα μέσω ενός μηχανισμού στρες.

«Μέσω μηχανισμού στρες– ο όρος στρες με τον ιατρικό του όρο, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλουν την ισορροπία του», είπε ο ιατροδικαστής.

«Ως εκ τούτου η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου είναι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος», τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) που δεν ήταν θανατηφόρα, καθώς και χτυπήματα από χέρια και πόδια και πρόσκρουση στο έδαφος ή άλλο σταθερό αντικείμενο.Η ιατροδικαστική έκθεση θα παραδοθεί στην Ασφάλεια Αθηνών, η οποία έκανε την προανάκριση και συνέταξε τη δικογραφία, και αμέσως θα αποσταλεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Είναι σαφές ότι βάσει των αποτελεσμάτων της έκθεσης θα διαμορφωθούν και οι κατηγορίες σε βάρος των αυτουργών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, δεν είχε στον οργανισμό του καμία ουσία και, τέλος, ο θάνατός του επήλθε μισή ώρα μετά το πρώτο λιντσάρισμα που δέχτηκε από δύο πολίτες, τον ιδιοκτήτη του χρυσοχοείου και έναν γείτονα του.

Ακολούθησε βίαιη σύλληψη από τις αστυνομικές δυνάμεις.Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις – Δεν ανιχνεύτηκαν ναρκωτικά

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα είδαν το φως και οι τοξικολογικές εξετάσεις του 33χρονου, σύμφωνα με τις οποίες δεν είχε προχωρήσει σε χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών πριν το θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο στη διάρκεια εισβολής του σε κοσμηματοπωλείο της Αθήνας.

Πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου εντοπίστηκε μόνο πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ.Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Ο γνωστός ακτιβιστής, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: "Ασφυξία Στάσης" (Postural Asphyxiation), επέρχεται όταν το πολτοποιημένο πρόσωπό του πιέζεται στις πλάκες του πεζόδρομου, μπρούμυτα, ενώ τα χέρια του είναι δεμένα με χειροπέδες πίσω στην πλάτη του και στον αέρα, ενόσω του πιέζουν την πλάτη με το γόνατο και τα χέρια και του σηκώνουν και τα δυο πόδια ψηλά, όπως όλοι βλέπουμε καθαρά.

Κάθε τυχόν ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι αληθινή.

Το ποτάμι φουσκώνει

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις