Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα της Public Issue, μέσω της οποίας αποτυπώνεται το γενικότερο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του εκλογικού κοινού, καθώς κρίνεται η δημοφιλέστερη επιλογή στη "μάχη" για την πρωθυπουργία, με το 43% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή.

Άνοδο σημειώνει η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης. Σε πτώση τα αντίστοιχα ποσοστά Καμμένο και Λεβέντη.

Το 25%προκρίνει τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ποσοστό αποδοχής μικρότερο από τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη. Μοναδικοί που έχουν μικρότερη δημοτικότητα από τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Την ίδια στιγμή ένας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι το κράτος λειτουργεί σήμερα χειρότερα, σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν.

Εξαιρετικής σημασίας είναι τα ευρήματα στο ερώτημα για το αν και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τη λειτουργία τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης.

Τα ποσοστά δυσαρέσκειας του κόσμου για την κυβέρνηση είναι συντριπτικά, καθώς το 84% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι και τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης είναι υψηλά, καθώς αγγίζουν το 76%.

Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών αναφορικά με το πολιτικό και κοινωνικό βαρόμετρο, είναι αρνητικό, καθώς το 74% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει προς το χειρότερο, ενώ μόλις το 17% δηλώνει ότι η χώρα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις