Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο.

Οι αστυνομικοί εμπόδισαν την είσοδο στα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, μάλιστα, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πέταξαν σανό και στους αστυνομικούς.

Περίπου 70 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στο υπουργείο διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση της Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποιεί παναττική στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Η διαμαρτυρία γίνεται με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η δημόσια υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ' έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμη το 60% του συνόλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει αναφορά στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις