Συνάντηση με την 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο που καταδικάσθηκε σε 10ετή κάθειρξη για την υπόθεση του απολυτηρίου Δημοτικού, είχε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πραγματοποίησε επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών και σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις κρατούμενες που συνάντησε και συνομίλησε, ήταν και η 53χρονη.


Νέα παρέμβαση από την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Στις 28 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε να συζητηθεί, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε στην 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο. Η γυναίκα έχει καταδικασθεί σε δεύτερο βαθμό σε 10ετή κάθειρξη, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου (από Ε΄τάξη το έκανε ΣΤ΄ τάξη), προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως καθαρίστρια.


«Ντρέπομαι»

Μετά το σάλο που προκάλεσε η δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη επειδή πλαστογράφησε για μία τάξη το απολυτήριο του δημοτικού, η καθαρίστρια από την Λάρισα έλυσε τη σιωπή της.

Η 53χρονη τονίζει στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου» πως ό,τι έκανε, το έκανε για τα παιδιά της.

Όπως λέει, «ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ».

Μέσα από τις φυλακές της Θήβας δηλώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης και τονίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Η καθαρίστρια που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο δημοτικού, ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη, για να διοριστεί στο δημόσιο το 1996.

Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια.Σήμερα βρίσκεται στις φυλακές της Θήβας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις