Συγκλονίζει η 53χρονη καθαρίστρια η οποία μιλά στην εφημερίδα "Ταχυδρόμος" της Θεσσαλίας για την περιπέτεια της από τις φυλακές της Θήβας, όπου μεταφέρθηκε μετά την καταδίκη της σε 10 χρόνια κάθειρξη, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο της Ε' τάξης του Δημοτικού!

Η τιμωρία της προκάλεσε ένα απίστευτο κύμα αντιδράσεων από πολιτικά κόμματα και φορείς, την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ενώ στις φυλακές της Θήβας όπου κρατείται την επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης. Όπως αποκαλύφθηκε επίσης, η 53χρονη πλέον τελείωσε το Δημοτικό και πλέον φοιτά στο Γυμνάσιο.

"Ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου, απόορφανοτροφείο ήμουνα, γονείς δεν είχα γονείς και ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν το έκανα για να κάνω πλούτη, ήθελα απλώς μια δουλειά. Και τα κατάφερα μεγάλωσα δύο παιδιά και είμαι περήφανη γι' αυτό. Και τώρα αυτά πληρώνουν εμένα, που μπήκα φυλακή", δήλωσε η 53χρονη καθαρίστρια.

"Δεν ήξερα ότι είναι τόσο κακό, εκλιπαρούσα το δικαστήριο να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, είπε ακόμα στην συνέντευξή της. αλλά δεν μου έδωσαν σημασία. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν"


Ακούστε τησυνέντευξη της καθαρίστριας στην εφημερίδα Ταχυδρόμος:


Δικηγόρος: Είναι μια ηρωίδα της ζωής

"Όταν διαπιστώθηκε ότι ουσιαστικά έχει τελειώσει την πέμπτη και όχι την έκτη δημοτικού, πήρε το απολυτήριο της έκτης δημοτικού. Και τώρα πηγαίνει και στο γυμνάσιο. Είναι μια ηρωίδα της ζωής…" αναφέρει μεταξύ άλλων στο newsit.gr ο δικηγόρος της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές της Θήβας, επειδή προσκόμισε πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να διοριστεί στο δημόσιο.

"Περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα της δίκης στις 28 Νοεμβρίου και αντιμετωπίζει με στωικότητα την κατάστασή της μέσα στη φυλακή", συνεχίζει.

"Θα έπρεπε να υπάρχει ένας δικαστής που να κάνει την υπέρβασή του"…Η πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας σημειώνει ότι η 53χρονη ζητάει συγγνώμη από τα παιδιά της και τους δίνει κουράγιο καθημερινά.

"Μη σκύψετε ποτέ το κεφάλι και συνεχίστε τη ζωή σας κανονικά. Σας ζητάω συγγνώμη για την περιπέτεια που σας έβαλα. Δεν θέλω να στεναχωριέστε για μένα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 53χρονη απέκτησε αργότερα από την πρόσληψή της το πτυχίο που θεωρείτο απαραίτητο προκειμένου να προσληφθεί.


ΓΣΕΕ: Η απόφαση για δεκαετή κάθειρξη πρέπει να αναιρεθεί

Την αγανάκτησή της για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να καταδικάσει σε δεκαετή φυλάκιση η 53χρονη καθαρίστρια, εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συγκεκριμένη απόφαση εξαντλεί την αυστηρότητα της δικαιοσύνης, όταν καταχραστές δημοσίου χρήματος δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση, προκαλώντας την κοινωνία που αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο σφάλμα ως αποτέλεσμα προφανούς ανάγκης.

"Η απόφαση για δεκαετή κάθειρξη πρέπει να αναιρεθεί και ο Άρειος Πάγος στον οποίο προσέφυγε η 53χρονη επιβάλλεται να δώσει τη λύση, ώστε η εργαζόμενη να επιστρέψει στη δουλειά της",σημειώνει η Συνομοσπονδία.

"Όπως η καθολική κοινωνική κατακραυγή, έστειλε και πάλι στη φυλακή τον Αρ. Φλώρο της Energa, έτσι και τώρα η κοινωνική κατακραυγή, πρέπει να οδηγήσει στην αποφυλάκιση της καθαρίστριας και σε μια δίκαιη κρίση. Η κοινωνία πιέζει να επικρατεί η ισχύς του δικαίου. Όχι το δίκαιο των ισχυρών!",, αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις