Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού όπου εξέτισε την ποινή του, ο 60χρονος παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης, ο οποίος το 1999 έπνιξε στον Αλμυρό ποταμό, τα τρία παιδιά του.

Σύμφωνα με το cretapost, η οικογένειά του στην Κρήτη έχει ενημερωθεί για την αποφυλάκισή του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως του έχει επιβληθεί απαγόρευση να πάει στο νησί.

Το ιστορικό

Το Σεπτέμβριο του 1999, ο Γιώργος Μεταξάκης βρισκόταν σε διάσταση με την γυναίκα του, με την οποία ήταν δεύτερα ξαδέρφια και είχαν κλεφτεί 13 χρόνια πριν.

Ο ίδιος, σε μία προσπάθεια να την πείσει να γυρίσει ξανά κοντά του, απήγαγε τα τέσσερα παιδιά του – τρία αγόρια και ένα κορίτσι – απειλώντας να τα σκοτώσει.

Το απόγευμα της 20ης Σεπτεμβρίου, πήρε με το αυτοκίνητο του την 12χρονη κόρη του, τον 10χονο Γιάννη, τον 4χρονο Νικόλα και το 2χρονο αβάπτιστο γιο του προκειμένου να πάνε μία βόλτα…

Τότε πάρκαρε το αυτοκίνητο του στον ποταμό του Αλμυρού στο Ηράκλειο και έδεσε το κορίτσι στο λεβιέ των ταχυτήτων, ενώ οδήγησε τα τρία αγόρια στην όχθη του ποταμού.

Εκεί τα πέταξε στα νερά του ποταμού και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε με την κόρη του στην περιοχή του Μοχού, όπου την εγκατέλειψε.

Όταν τα παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά ο ίδιος απέδωσε τον θάνατό τους σε ατύχημα, ωστόσο μετά από πιέσεις ομολόγησε.

Ο Γιώργος Μεταξάκης, μία ημέρα μετά το έγκλημα, συνελήφθη από τις αρχές και προφυλακίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη, δεν είπε ούτε μια λέξη, ενώ το δικαστήριο τον ενέκρινε τρεις φορές ισόβια, μία για κάθε παιδί.

Ο ίδιος κατέθεσε έφεση προκειμένου να δικαστεί σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο ωστόσο όταν ήρθε η ώρα της δίκης δεν εμφανίστηκε.

Με πληροφορίες από το cretapost.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις