Αισιόδοξη έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της στον Βόλο η 53χρονη καθαρίστρια που αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λάρισας (το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή της για λόγους υγείας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο).

Η ίδια δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένη για την απόφαση, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα, και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για το ενδιαφέρον που επέδειξε.

Όπως η ίδια η 53χρονη ανέφερε, τις μέρες στη φυλακή αυτό που αισθανόταν κυρίως, ήταν ότι βρισκόταν πολύ μακριά από την οικογένεια της. Της στοίχισε πολύ η φυλάκιση, δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά πρόσθεσε ότι έπαιρνε δύναμη από τη στήριξη του κόσμου και τις συγκρατούμενες της.

Στόχος της όπως είπε, να συνεχίσει τη φοίτηση στο Γυμνάσιο που ξεκίνησε στη φυλακή και να βρει δουλειά. Τέλος δήλωσε αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο.

Να σημειωθεί ότι η καθαρίστρια είναι ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο. Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η 53χρονη Δήμητρα, που είναι προσωρινά ελεύθερη με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επανέλαβε πως «το έκανα για να μη χάσω το σπίτι μου».

"Θέλω να πάω και στο Γυμνάσιο"

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η 53χρονη Δήμητρα επανέλαβε πως «το έκανα για να μη χάσω το σπίτι μου».

«Ήθελα να μάθω περισσότερα πράγματα. Το 'κανα για μένα. Θέλω να συνεχίσω και να τελειώσω και τις υπόλοιπες τάξεις», τόνισε χαρακτηριστικά. Η καθαρίστρια, η οποία έχασε τη δουλειά της, όταν έγινε γνωστή η παραποίηση του πτυχίου, συνεχίζει να μένει στον Βόλο και πλέον θα ψάξει για δουλειά.

Αναφερόμενη στα παιδικά της χρόνια τόνισε πως από 6 ετών μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο, τόνισε πως έκανε ό,τι μπορούσε ώστε τα παιδιά της να μη ζήσουν τα δικά της παιδικά χρόνια, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο, τα κανάλια και τα ΜΜΕ για τη στήριξη που παρείχαν στην ίδια όλο αυτό το διάστημα. Ευχήθηκε παράλληλα οι δικαστές να παίρνουν αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα και ζήτησε να μειωθούν οι ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα.

Ικανοποίηση στην οικογένεια

Ικανοποιημένοι, με την απόφαση αποφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο, δηλώνουν ο δικηγόρος της καθαρίστριας, αλλά και η κόρη της.

O δικηγόρος, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο 'Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως».

Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε σε δήλωση του ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. Άρα, δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Από την πλευρά της, η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και του κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις