Σε θέματα ασφάλειας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισαγωγή της ομιλίας του στη Βουλή, κάνοντας λόγο για σημαντικές επιτυχίες της ΕΛΑΣ τις τελευταίες ημέρες, που οφείλονται στον νέο σχεδιασμό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε ό,τι αφορά τις πεζές περιπολίες και το σχέδιο «Περσέας», τις οποίες, όπως σχολίασε, δεν θα τις δούμε στα βραδινά δελτία των ειδήσεων.

Όπως σημείωσε, ακριβώς επειδή πρόκειται για επιτυχίες, δεν θα έχει -τουλάχιστον σύντομα- την «τιμή» να αντιπαρατεθεί με τον κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν θα του κάνει σύντομα ερώτηση για την ανομία και την εγκληματικότητα.

Ειδικότερα, μίλησε για την επ' αυτοφώρω σύλληψη δραστών σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια, αλλά και χθες σε κατάστημα ΕΛΤΑ.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εξάρθρωση δικτύου εγκληματικής οργάνωσης, στο οποίο φέρεται να συμμετείχαν τα ενεχυροδανειστήρια «Ριχάρδος», με 59 συλληφθέντες, εκ των οποίων και ο «εγκέφαλος».

Όπως τόνισε, ούτε η ρητορική της ΝΔ ούτε πολλά ΜΜΕ ασχολούνται συνήθως με τους «εγκληματίες με τα λευκά "κολάρα"» και το εν λόγω δίκτυο είχε ξεζουμίσει -ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της κρίσης- δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, οι οποίοι μέσα στην απελπισία τους προσπάθησαν να βρουν τη δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις