Την αντίδραση του συνηγόρου του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου– ο οποίος έχει συλληφθεί για συμμετοχή στοστο παράνομο κύκλωμα διακίνησης χρυσού–προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στην υπόθεση, από το βήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχάρη, κατά την ομιλία του στη Βουλή, το μεσημέρι της Τετάρτης, την αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα.

"Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε: Ο Τσίπρας αναφέρθηκε (και) στα ενεχυροδανειστήρια «Ριχάρδος»

“Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία ενημέρωση γιατί ο πελάτης μου είναι υπό κράτηση. Βρισκόμαστε στην Ευελπίδων, οι άνθρωποι είναι ακόμα εντός των αστυνομικών οχημάτων, δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε επικοινωνίας ούτε οποιασδήποτε γνώσης της δικογραφίας. Φυσικά δεν έχουμε πάρει αντίγραφα. Φυσικά δεν γνωρίζω αν θα προλάβουμε σήμερα να πάρουμε αντίγραφα λόγω του προχωρημένου της ώρας”, δήλωσε στο newsit.gr, ο Πέτρος Πανταζής, δικηγόρος του ενεχυροδανειστή.


Ακούστε όσα λέει ο Πέτρος Πανταζής:


Διαβάστε: Όλα τα στοιχεία από το λαθρεμπόριο χρυσού και τις 63 συλλήψεις- Δείτε τις φωτογραφίες των ευρημάτων
Διαβάστε: Αρχηγικό στέλεχος ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος στη σπείρα λαθρεμπορίας χρυσού

Για να συνεχίσει, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό:

“Και μας κάνει εντύπωση βέβαια και το θέτω ως προβληματισμό για όλους, ότι πολιτειακοί παράγοντες σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο κάνουν δηλώσεις περί της δικογραφίας. Προφανώς έχουν πάρει ή αντίγραφα της δικογραφίας ή γνωρίζουν την υπόθεση, πράγμα το οποίο δεν έχουν ακόμη κατορθώσει οι συνήγοροι υπερασπίσεως. Είναι από τα περίεργα της ελληνικής Πολιτείας αυτά… Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν παρασύρεται από όλα αυτά, διαβάζει την δικογραφία και θα κάνει αυτό που πρέπει”.

Κληθείς να σχολιάσει περαιτέρω το τελευταίο του σχόλιο, ο κ. Πέτρος Πανταζής τονίζει στο : “Αναφέρομαι σε δηλώσεις οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με τον διαχωρισμό των εξουσιών, δεν συνάδουν ούτε με ευνομούμενη Πολιτεία έτσι; Χωρίς να έχουμε στοιχεία της δικογραφίας, κάνουμε δηλώσεις και προεξοφλούμε ποινικές ευθύνες. Νομίζω ότι είναι πολύ πρόωρα αυτά όλα και θα αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν. Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις