Το περιοδικό Der Spiegel δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο για την υπόθεση της καθαρίστριας με το πλαστογραφημένο απολυτήριο δημοτικού.

«Σε 15 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε καθαρίστρια στην Ελλάδα επειδή πριν από 20 χρόνια παραποίησε κάποιο στοιχείο σε απολυτήριο. Έντονη κριτική ασκούν οι πολίτες. Τώρα ένα δεύτερο δικαστήριο θα εξετάσει την απόφαση» αναφέρει το ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

Παρακάτω ο δημοσιογράφος εξηγεί για ποιο λόγο η δικαστική απόφαση προκάλεσε την αγανάκτηση των πολιτών: «Η ποινή φυλάκισης είναι δυσανάλογα μεγάλη. Παράλληλα οι επικριτές αναφέρονται και σε μια άλλη υπόθεση.

Μόλις πριν λίγο καιρό μια γυναίκα από την Κρήτη κατηγορήθηκε στο δικαστήριο για παραποιημένο πανεπιστημιακό πτυχίο. Στη συνέχεια όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερη, αλλά της επετράπη και να επιστρέψει στη θέση που είχε στο δημόσιο.

Μετά την έντονη κριτική, το αθηναϊκό δικαστήριο που καταδίκασε την καθαρίστρια την άφησε και πάλι ελεύθερη την Τετάρτη – τουλάχιστον προσωρινά. Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ ο Άρειος Πάγος πρόκειται να επανεξετάσει την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η γυναίκα αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν τότε σ’ αυτή την πράξη: βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση γιατί έπρεπε να φροντίσει για τα δυο παιδιά και τον ανάπηρο άντρα της»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις