Σήμερα Παρασκευή εκδικάζεται η υπόθεση των δυο συνδικαλιστών μελών του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΑΕΕ που συνελήφθησαν στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο, ενώ περιφρουρούσαν το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη των εργαζομένων, με αίτημα την ενίσχυση με προσωπικό των υποστελεχωμένων υπηρεσιών.

Αφορμή ήταν η καταγγελία που έκανε μία πολίτης η οποία μόλις αντίκρισε τα κατεβασμένα ρολά του υποκαταστήματος της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής του πρώην ΟΑΕΕ, στο Νέο Ηράκλειο, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε μήνυση.

Οι δύο εργαζόμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου για "διατάραξη οικιακής ειρήνης σε δημόσια υπηρεσία", ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε δύο φορές καθώς απουσίαζε η μηνύτρια. Ο συνήγορος των «κατηγορουμένων» ζήτησε να γίνει η δίκη, αλλά το δικαστήριο επέμεινε στην απόφασή του και την ανέβαλε.

Η ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την Κυβέρνηση που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ κλιμακώνουν την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης».

Εξάλλου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουμε το «παρών», την Παρασκευή, στις 09:30πμ, στο Β’ αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, κτήριο 2, αίθουσα 1), για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους και να απαιτήσουμε την αθώωση τους.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), κατήγγειλε τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ «ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Με τη στάση και την σκόπιμη αναβλητικότητα της στο ζήτημα του αιτήματός μας για ενίσχυση με προσωπικό των περιφερειακών υπηρεσιών του πρώην ΟΑΕΕ, οδήγησε ουσιαστικά στην αναπόφευκτη αστυνομική παρέμβαση και στις συλλήψεις των συναδέλφων συνδικαλιστών».

Σωματεία και Ομοσπονδίες, τόσο από τον ιδιωτικό τομέα, όσο κι από τον δημόσιο τομέα, έχουν εκδώσει ψηφίσματα αλληλεγγύης προς τους δύο αγωνιστές, ζητώντας την απόσυρση των κατηγοριών, αλλά και να σταματήσει από την κυβέρνηση η ποινικοποίηση των αγώνων και να δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΑΕΕ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι ούτε επεδίωξε, ούτε επιθυμεί την ποινική δίωξη μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ που συμμετείχαν στην κατάληψη, σε δομή του ΕΦΚΑ στο Ν.Ηράκλειο Αττικής.

Επίσης, μετά από συνάντηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο, στις 23/11, με αφορμή τις πολυήμερες καταλήψεις σε διάφορες υπηρεσίες του φορέα, ο υπουργός -σύμφωνα με την ΠΣΕ ΟΑΕΕ- δεσμεύτηκε για την κατάθεση σχετικής πρότασης έως την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, προς την κατεύθυνση μιας άμεσης πρώτης παρέμβασης για τη λύση του προβλήματος, εντός του συνολικού πλαισίου που τέθηκε από την πλευρά των εργαζομένων κι έτσι οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αναστολή των κινητοποιήσεων.

Το Nooz.gr επικοινώνησε με έναν από τους συνδικαλιστές που συνελήφθησαν, την κα Ελένη Μανουρά η οποία περιέγραψε ως χαοτική την κατάσταση υποστελέχωσης προσωπικού που επικρατεί στα καταστήματα του ΕΦΚΑ εδώ και πολύ καιρό: "Η κατάσταση, δυστυχώς, έχει φτάσει στο απροχώρητο και όσοι συνάδελφοι έχουμε απομείνει είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα χιλιάδες αιτήματα και τις συνταξιοδοτικές υποθέσεις".

Και πρόσθεσε: "Δεν διεκδικούμε τη μετακίνηση υπαλλήλων εντός του Φορέα. Θέλουμε λύση, με νέο προσωπικό που θα ενισχύσει τις δομές του ΕΦΚΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις