Πρώτο μέλημα και μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, τόνισε απόψε από τον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε ημερίδα, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Αγίου Νικολάου.

Στην ομιλία της η κ Φωτίου αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για στήριξη των αδυνάτων και θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην καταβολή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

« Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 3 δις ευρώ για ανθρώπους που χτυπήθηκαν ανελέητα από την φτώχεια την ώρα που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ».

Η κ Φωτίου στην ομιλία της επεσήμανε ακόμα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί στη βουλή η επιδότηση ενοικίου για 350 χιλιάδες οικογένειες και περίπου 700 με 800 χιλιάδες πολίτες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η αναπληρώτρια υπουργός εγκαινίασε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για μια σημαντική δομή καθώς τα Κέντρα Κοινότητας εστιάζουν στην υποδοχή και ενημέρωση των πολιτών που ανήκουν σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες καθώς και στην υποστήριξη τους με σκοπό την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Παράλληλα τα Κέντρα Κοινότητας αναπτύσσουν συνεργασίες με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των δήμων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις