Στις 12 Δεκεμβρίου θα απολογηθούν τελικά οι τέσσερις αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, διότι ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να βάλουν χειροπέδες στον άτυχο νεαρό, εμφανίστηκαν στον 23ο ανακριτή ενώ συνάδελφοί τους και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ενώσεως τους, τους συμπαραστάθηκαν.

Οι αστυνομικοί πρόκειται να απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης με βάση το υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, οι ίδιοι αρνούνται κάθε κατηγορία και δηλώνουν ότι έκαναν το καθήκον τους καθώς είχαν σήμα για σύλληψη κάποιου εμπλεκόμενου σε υπόθεση ληστείας ο οποίος κρατούσε και αιχμηρό αντικείμενο και θα τονίσουν ότι δεν βιαιοπράγησαν ούτε χτύπησαν τον Ζακ Κωστόπουλο.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, δια των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο υλικό από κάμερες εμφανίζονται κατηγορούμενοι για την υπόθεση να καταφέρουν χτυπήματα στον άτυχο νεαρό την ώρα που ήταν μέσα στο κατάστημα σπάζοντας την τζαμαρία.