Νέο Κωσταλέξι στο Πήλιο: Τετράχρονο αγοράκι- "αγρίμι" ζούσε σε τρώγλη!

Νέο Κωσταλέξι στο Πήλιο: Τετράχρονο αγοράκι- "αγρίμι" ζούσε σε τρώγλη!

Στο νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο την Κυριακή, συνοδεία αστυνομίας και κοινωνικής λειτουργού- το 4χρονο αγοράκι από τη Ζαγορά, που φέρεται να μεγάλωνε σε εντελώς ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σε ένα σπίτι μισογκρεμισμένο

Έγινε εισαγωγή στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου νοσοκομείου που θα αποτελέσει την προσωρινή "στέγη" του μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των ιατρικών εξετάσεων και της παιδοψυχιατρικής έκθεσης, με βάση την οποία η Εισαγγελία Βόλου θα αποφανθεί επί της αφαίρεσης ή μη της επιμέλειας του 4χρονου από την οικογένεια και της φιλοξενίας του από δομή στην πόλη, στην "Κιβωτό του Κόσμου", στο "Χαμόγελο του Παιδιού" ή στο Ορφανοτροφείο που από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε την πρόθεση να ανοίξει την αγκαλιά του και να γίνει η νέα οικογένεια του μικρού παιδιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Θεσσαλίας "Ταχυδρόμος"- που αποκάλυψε την συγκλονιστική ιστορία- ο 4χρονος δεν αντέδρασε άσχημα κατά την απομάκρυνσή του από το σπίτι – ερείπιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον συνοδεύει  και η μητέρα του, προκειμένου να είναι πιο ομαλή η μετάβασή του από το περιβάλλον της οικογένειας στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνει μερικά 24ωρα.

Η απομάκρυνση του παιδιού από το οικογενειακό περιβάλλον διατάχθηκε μετά την ολοκλήρωση κατεπείγουσας κοινωνικής έρευνας με εισαγγελική εντολή που δόθηκε με βάση καταγγελία που έγινε στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

 Σοκαριστική ήταν η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού που ανέλαβε την κοινωνική έρευνα. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την κατάσταση στην οποία μεγαλώνει το μικρό παιδί. Το σπίτι είναι μισογκρεμισμένο. Δεν υπάρχει ταβάνι παρά μόνο σε ένα τμήμα του σπιτιού 3Χ3 όπου φαίνεται να απαγκιάζει η οικογένεια.

Στο συγκεκριμένο δωματιάκι βρίσκονται ένα μονό κρεβάτι και μία πολυθρόνα που αποτελεί το κρεβατάκι του 4χρονου. Η οικογένεια τρώει στο πάτωμα, δεν υπάρχει καν τραπέζι. Το σπίτι δεν διαθέτει ούτε τουαλέτα, ούτε μπάνιο.

Τα κουφώματα από πόρτες και παράθυρα είναι "φαγωμένα" και το χώμα περνά μέσα στο σπίτι. Το αγοράκι μεγαλώνει παραμελημένο από τους γονείς του, τον παππού του και τον θείο του, που φέρονται να έχουν ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Το παιδί, αν και είναι ηλικίας 4 ετών, δεν μιλά, ενώ όπου βρίσκεται εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά, χτυπά, κλωτσά, δαγκώνει.


Γνωστό το δράμα

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση της οικογένειας είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία πριν κάποιος φθάσει να καταγγείλει ανώνυμα την ιστορία του 4χρονου στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Και πέρυσι κοινωνική λειτουργός του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου που παρακολουθούσε την οικογένεια είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το παιδί, ωστόσο δεν υπήρχε εισαγγελική εντολή για να κινηθούν οι διαδικασίες.

Η οικογένεια πάντως φαίνεται να υποστηρίζεται εκτός από την τοπική Εκκλησία και από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και να λαμβάνει τα επιδόματα που δικαιούται βάσει της οικονομικής και ιατρικής της κατάστασης.

Η ιστορία του παιδιού - αγριμιού έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει αγγίξει τις ευαίσθητες "χορδές" και της τοπικής κοινωνίας, καθώς πολλοί ντόπιοι έχουν εκδηλώσει τη διάθεση να βοηθήσουν για να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για το 4χρονο.

Πηγή: taxydromos.gr