Στις 12 Δεκεμβρίου θα απολογηθούν οι τέσσερις αστυνομικοί, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, διότι ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να βάλουν χειροπέδες στον άτυχο νεαρό, εμφανίστηκαν στον 23ο ανακριτή.

Συνάδελφοί και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ένωσης τους, εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους.

Οι αστυνομικοί θα απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης με βάση το υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ίδιοι αρνούνται κάθε κατηγορία και δηλώνουν ότι έκαναν το καθήκον τους, καθώς είχαν σήμα για σύλληψη κάποιου εμπλεκόμενου σε υπόθεση ληστείας, ο οποίος κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο.

Αναμένεται δε να υποστηρίξουν ότι δεν βιαιοπράγησαν ούτε χτύπησαν τον Ζακ Κωστόπουλο.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, αλλά και στο υλικό από κάμερες εμφανίζονται κατηγορούμενοι για την υπόθεση να καταφέρουν χτυπήματα στον άτυχο νεαρό την ώρα που ήταν μέσα στο κατάστημα σπάζοντας την τζαμαρία.


Το κατηγορητήριο

Πληροφορίες που επικαλείται το ρεπορτάζ της Καθημερινής επισημαίνουν ότι το κατηγορητήριο κατά των αστυνομικών αναφέρεται σε χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα από κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Η αναφορά σχετίζεται όχι μόνον με τους αστυνομικούς, αλλά για όλους τους κατηγορουμένους στους οποίους αποδίδονται πράξεις (κλωτσιές, παρατεταμένο πάτημα του χεριού, πάτημα με το πόδι), οι οποίες προκάλεσαν «σε αυτόν σωματική βλάβη, η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, το κατηγορητήριο συνάγει ότι «συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».