Προβλήματα λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων από τους εργαζομένους του Δήμου αρχίζει να αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Ε΄ δημοτική κοινότητα και στην περιοχή της Τούμπας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), ενώ παράλληλα δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Μάιο νυχτερινές και εξαιρέσιμες αμοιβές.

Αρνητική εντύπωση, όπως αναφέρεται στο voria.gr, προκαλεί και η εικόνα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, την πλατεία Αριστοτέλους, η οποία παράλληλα με τον εορταστικό διάκοσμο έχει γεμίσει με σκουπίδια.

«Έχουμε πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Χθες το βράδυ εξαιτίας της αποχής των εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν μόνο τα τέσσερα από τα δώδεκα δρομολόγια για την αποκομιδή», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Όπως ανέφερε, λόγω της αποχής είναι δύσκολο να προχωρήσει κάποιος σχεδιασμός για την αποκομιδή, καθώς είναι άγνωστο καθημερινά πόσοι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κυρίως από ευαίσθητα σημεία, όπως νοσοκομεία, σχολεία, λαϊκές αγορές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις