Την πάγια θέση του για αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή (προς τον Μάρτιο), και όχι αν ψηφιστεί από τη βουλή της γείτονος χώρας (Ιανουάριο), όπως αρχικά είπε πει στη Λάρισα, εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την δήλωσή του ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργούΕθνικής Άμυνας αν η Συμφωνία ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων, τον Ιανουάριο του 2019.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις από την FYROM θα ανατραπεί το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας σε ότι αφορά τη συμφωνία, ο κ. Καμμένος απάντησε:

"Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει-και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια-μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού".

Νωρίτερα ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, είχε πειότι "εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της πΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας".

Διαβάστε: Καμμένος: Θα παραιτηθώ και θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, θέμα συζήτησης και ανησυχίας έγινε στις Βρυξέλλες η δήλωση Καμμένου περί παραίτησης δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ στο iefimerida λίγες ώρες μετά την "βόμβα" που έριξε ο υπουργός Άμυνας.

Αν επέμενε ο ΥΠΕΘΑ στην αρχική του δήλωση, αυτό θα σήμαινε ότι θα έρχονταν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα πολύ νωρίτερα. Στις Βρυξέλλες ανησύχησαν γιατί ήταν πλέον ορατό το ενδεχόμενο, μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας στην πΓΔΜ να παρουσιαστεί εμπλοκή στην Ελλάδα, με παραίτηση υπουργών και διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις