Δούρου: Για πρώτη φορά αντιπλημμυρικά έργα κόστους μισού δισ. ευρώ

Δούρου: Για πρώτη φορά αντιπλημμυρικά έργα κόστους μισού δισ. ευρώ

«Μας λείπουν οι καλές πρακτικές, μας λείπουν όσοι εργάζονται αθόρυβα και δυνατά παράγοντας έργο» τόνισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, προϋπολογισμού άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσία του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Απόλυτα ευχαριστημένη από την πρόοδο των εργασιών της διευθέτησης του ρέματος συνολικού μήκους 2.840 μέτρων (από την Σχολή Ευελπίδων εως την παραλία της Βάρκιζας), η περιφερειάρχης δήλωσε ότι περισσότερο ως Ελληνίδα και λιγότερο ως περιφερειάρχης αισθάνεται υπερήφανη, «γιατί αποδεικνύουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και αλλιώς, δηλαδή με συνέπεια και συνέχεια, μπορούμε να αποδώσουμε έργο και το έχουμε ανάγκη όλες και όλοι».

Στο πρόσωπο του δημάρχου ευχαρίστησε «όλους εσάς, και τον σύλλογο που κράτησε τόσα χρόνια το αίτημα ζωντανό, και την τεχνική μας υπηρεσία στην Περιφέρεια Αττικής και τη δημοτική αρχή καθώς, αποδείξατε ότι μπορούμε αθόρυβα και δυνατά να παράγουμε έργο».

Την Ρ. Δούρου συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας στην Περιφέρεια Αττικής, Νάσος Αναγνωστόπουλος, καθώς και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα.

Μπορούμε αθόρυβα και δυνατά να παράγουμε έργο

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, χαρακτήρισε το έργο ως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο υποδομής στην ιστορία των τριών καλλικρατικών πρώην δήμων, (σήμερα δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης).

Εξήρε τον συντονισμό και κυρίως τον συγχρονισμό που είχε με την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα την εκπληκτική συντόμευση της έναρξης των εργασιών – γεγονός που «δείχνει ότι το έργο το θέλαμε όλοι πάρα πολύ, και η Περιφέρεια και ο δήμος, αλλά αυτός που το είχε πιο πολύ ανάγκη είναι ο δημότης και ο κάτοικος της περιοχής».

Συνοψίζοντας, ο κ. Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι «ο δήμος έχει πάρει περίπου 47 εκατομμύρια από το ταμείο της Περιφέρειας και είναι, είτε κατασκευασμένα έργα, είτε δημοπρατημένα, είτε προγραμματικές συμβάσεις που σημαίνει ότι έχουμε φτάσει αισίως σε 100% απορρόφησης των πόρων και των δυνατοτήτων που μας παρείχε η Περιφέρεια. Στα εγκαίνια του έργου που θα γίνουν μετά από 24 μήνες να είμαστε εδώ και να το απολαύσουμε κατασκευασμένο», σημείωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο, προϋπολογισμού άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την επίλυση σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων που δοκιμάζουν τους συμπολίτες μας στην Ανατολική Αττική, απειλώντας τις ζωές και τις περιουσίες τους. «Η διευθέτηση του συγκεκριμένου ρέματος δεν είναι αποσπασματική ενέργεια» υπογράμμισε η ίδια προσθέτοντας:

«Εντάσσεται στο πλέγμα της συνολικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής στην οποία προχωράμε για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά σήμερα στην Αττική εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα κόστους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Για πρώτη φορά δίνεται τόση έμφαση, και μάλιστα με μετρήσιμο τρόπο, στην αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ