Σε αναδίπλωση στο θέμα της άρσης του εμπάργκο κατά του ΣΚΑΪ προχώρησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ- συνέταξαν μια επιστολή την οποία φέρονται ότι την προώθησαν στο σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το κείμενο, με βάση τις ίδιες πηγές, ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

«Η δική μας αριστερά δεν προϋποθέτει το ασφαλές περιβάλλον, ούτε φοβάται την πολιτική διαφωνία ή την σύγκρουση. Το αντίθετο. Θεωρεί την Δημοκρατία ως θεμελιώδη προϋπόθεση, ως συνθήκη που πρέπει διαρκώς να επιβεβαιώνεται και να κατακτιέται».

Οι διαφωνούντες με την συνέχιση του εμπάργκο στον ΣΚΑΪ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού καταδικάζουν απολύτως την τρομοκρατική ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό καταλήγουν πως "κάτω από αυτές τις συνθήκες οφείλουμε να στηρίξουμε την πολιτική μας εκφώνηση και την πολιτική μας πρόταση, σε όλα, τα δημοκρατικά ΜΜΕ, χωρίς εξαιρέσεις και εμπάργκο".

Ωστόσο, μετά τη πολύ σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΣΚΑΪ υπήρξε μεγάλος προβληματισμός από τους βουλευτές που είχαν ήδη υπογράψει το κείμενο οι οποίοι εκ των υστέρων έκριναν πως δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να προχωρήσει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Η προώθηση του κειμένου στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας και στο Μέγαρο Μαξίμου αναβλήθηκε, ωστόσο είναι φανερό, πως ο σκεπτικισμός είναι έντονος στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό φάνηκε και από τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών, όπως του Νίκου Φίλη από το βήμα της Βουλής, αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά στον ΑΝΤ1.