Μήνυμα αλληλεγγύης με κύριους αποδέκτες παιδιά στέλνει για μια ακόμα φορά η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».

Τα μέλη της οργάνωσης για 8η διαδοχική χρονιά έστησαν σήμερα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με γάλατα τα οποία τα προσφέρουν πολίτες της πόλης.

«Στόχος μας είναι και αυτή τη χρονιά να στήσουμε ένα υψηλό γαλατόδεντρο. Τα κουτιά με γάλα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στη συνέχεια σε παιδιά που το έχουν ανάγκη», τόνισε η εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου» στα Χανιά Ελευθερία Μουλουδάκη.

Το ξεχωριστό δέντρο στήνεται από το πρωί στο χώρο της πλατείας αγοράς μπροστά ακριβώς από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου και μέχρι τις 10.00 το βράδυ θα «στολίζεται» από τις προσφορές πολιτών.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από μουσική και μικρό θεατρικό δρώμενο ενώ τους πολίτες περιμένουν εθελοντές που παράλληλα τους ενημερώνουν για το έργο της οργάνωσης.

«Με τέτοιες δράσεις θέλουμε να βοηθήσομε παιδιά που έχουν ανάγκες αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία, να στείλουμε το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς», τόνισε η κ. Μουλουδάκη.

Η οργάνωση των «Γιατρών του Κόσμου» στα Χανιά λειτουργεί κοινωνικό ιατρείο όπου εθελοντικά προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Ενδεικτικό της δράσης του είναι ότι διατηρεί 5.660 καρτέλες ασθενών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις