Για πανικό που βασιλεύει στην Αθήνα λόγω της επιτυχημένης δοκιμής του πυραύλου εδάφους- εδάφους bora σε ασκήσεις του τουρκικού στρατού, κάνουν λόγο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Τουρκία.

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί και κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα είναι και το γεγονός, ότι τα δημοσιεύματα για τον βαλλιστικό πύραυλο που κατασκευάζεται στην Τουρκία, συνοδεύονται από χάρτη όπου υπάρχει χαραγμένη η υποθετική διαδρομή του πυραύλου από την Σμύρνη στην Αθήνα.

Ο πύραυλος Μπόρα έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η απόσταση από την Σμύρνη στην Αθήνα είναι μόλις 230 χιλιόμετρα.

Μια σαφώς απειλητική αναφορά, που δείχνει και το κλίμα που επικρατεί σε ορισμένα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, πάνω από 50 συστήματα Bora έχουν παραδοθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι "Bora" απειλούν πρώτα και κύρια με καταστροφή των πολεμικών αεροδρομίων Λήμνου και Σκύρου προκαλώντας "αδρανοποίηση" μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό του κεντρικού και βόρειου πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, δημοσίευσε βίντεο δοκιμής του βαλλιστικού συστήματος "Bora".

Στο βίντεο απεικονίζεται το πυραυλικό σύστημα "Bora", που στα ελληνικά μεταφράζεται ως "καταιγίδα", να πλήττει στόχο σε θαλάσσια περιοχή

Όπως ανακοίνωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο βαλλιστικός πύραυλος εδάφους – εδάφους χτύπησε τον στόχο στη μέγιστη ακτίνα δράσης, κάτι που ερμηνεύεται ως επίδειξη ισχύος.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις