Φλαμπουράρης: Δεν είναι φίλος του Τσίπρα ο Πετσίτης- ΝΔ: Ειδικό δικαστήριο

Φλαμπουράρης: Δεν είναι φίλος του Τσίπρα ο Πετσίτης- ΝΔ: Ειδικό δικαστήριο

Την διαβεβαίωση ότι ο Μανώλης Πετσίτης δεν είναι φίλος του Αλέξη Τσίπρα και δεν βρέθηκε ποτέ στον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, με φόντο τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την υπόθεση. 

"Αν είστε στο δρόμο και δίπλα σας περάσει κάποιος και σας βγάλει φωτογραφία ή έρθει κάποιος στο γραφείο και βγάλει φωτογραφία δεν θα ήταν ντροπή μου να το αναφέρω", είπε ο κ. Φλαμπουράρης για τις καταγγελίες αναφορικά με τις selfie φωτογραφίες του κ. Πετσίτη. 

"Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού ή του Φλαμπουράρη κάποιος που-  όπως μου λένε- βρέθηκε δίπλα μας όταν κερδίσαμε το 2015 και έβγαλε φωτογραφίες", αναρωτήθηκε ο υπουργός. 

Όταν δε, από τα έδρανα της ΝΔ του υπενθύμισαν τις φωτογραφίες που εμφανίζουν το συγκεκριμένο πρόσωπο στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Φλαμπουράρης εκνευρισμένος απάντησε: "Ποιο πόντιουμ; Μην με εκνευρίζετε. Δεν καταλαβαίνετε τι λέτε; Όπως δεν καταλαβαίνετε το περιεχόμενο της ερώτησης. Δεν ξέρετε την ουσία. Απλά θέλετε να πείτε ότι είναι σκάνδαλο ότι κάνουμε και εμείς σκάνδαλα. Δικοί μας δεν έχουν περάσει ούτε απ' έξω από τα δικαστήρια.

Δικοί σας είναι από ισόβια έως 5 χρόνια. Εμείς θα συνεχίσουμε και να προστατεύουμε την παραγωγική βάση της χώρας και να επιδιώκουμε οι εργαζόμενοι να ζουν με αξιοπρέπεια και να αναζητάμε τα σκάνδαλα που εσείς κάνατε και οδηγήσατε την χώρα στα βράχια. Δεν είναι δυνατόν ο λαός να ξεχάσει όσα κάνατε".

Διαβάστε: ΝΔ: Τσίπρας και Παππάς τηρούν σιγήν ιχθύος για τη σχέση τους με τον Πετσίτη
Διαβάστε: ΝΔ: Να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Παππάς στις δηλώσεις του


Ειδικό δικαστήριο προαναγγέλλει η ΝΔ

Με ξεκάθαρη καταγγελία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πως η υπόθεση ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδης- Πετσίτης αποτελεί "καραμπινάτο σκάνδαλο", αλλά και προαναγγελία ειδικού δικαστηρίου ξεκίνησε η επίκαιρη επερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από την πλευρά της κυβέρνησης οι Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουρης και Μιχάλης Καλογήρου υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, ωστόσο απέφυγαν να καλύψουν την δράση του Μανώλη Πετσίτη και να αναφερθούν στις καταγγελίες για τις σχέσεις του με τον Νίκο Παππά

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανοίγοντας την συνεδρίαση παρουσίασε όλο το ιστορικό της υπόθεσης παραθέτοντας πραγματικά στοιχεία και συμπτώσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό καθώς εμφανίζουν έξι υπουργούς της κυβέρνησης, την κυρία Βασιλική Θάνου, τον κ. Μανώλη Πετσίτη αλλά και τον μετρ των offshore Αρτέμη Αρτεμίου να εμπλέκονται σε μια πρωτοφανή μεθόδευση εις βάρος της κρατικής ΔΕΠΑ και προκειμένου να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ακολούθως ο Άδωνης Γεωργιάδης προανήγγειλε παραπομπή όλων των εμπλεκόμενων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδικό δικαστήριο στην επόμενη Βουλή. 

"Θα πάτε στο ειδικό δικαστήριο. Η σκευωρία της Νοβάρτις έγινε με ψευδομάρτυρες και μας είπατε να απολογηθούμε στην δικαιοσύνη. Τώρα έχουμε γνωστό μάρτυρα τον κ. Κιτσάκο που είναι πρώην τομεάρχης ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ που σε συνέντευξη λέει ότι εκτελούσε εντολές των προϊστάμενων υπουργών. Όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες αναγκαστικά θα προσκληθεί ο κ. Κιτσάκος στην Βουλή και μετά στο ειδικό δικαστήριο με την ηρεμία σας θα εξηγήσετε ό,τι είναι να εξηγήσετε", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Παράλληλα ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε "αρμοδιότητα της Βουλής δεν είναι να αποδείξει την ενοχή. Εξαντλείται στις ενδείξεις και μετά ειδικό δικαστήριο. Σας συμβουλεύω να οργανωθείτε υπερασπιστικά".

Για το μεγαλύτερο ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μίλησε και ο Γιάννης Μανιάτης (ΔΗΣΥ).

Να αντιστρέψει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης επιχείρησε από την πλευρά της κυβέρνησης ο Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζοντας πως "αν υπάρχει σκάνδαλο τότε ανήκει στην ΝΔ, καθώς επί της δικής της θητείας αυξήθηκε το χρέος της ELFE προς την ΔΕΠΑ".

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρχε σχέδιο ανταλλαγής ακινήτων, ωστόσο έσπευσε να το χρεώσει στον πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ κ. Κιτσάκο ενώ πρόσθεσε ότι το επίμαχο σχέδιο ακυρώθηκε από το έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος που ενημέρωσε την κυβέρνηση πως τα ακίνητα Λαυρεντιάδη είναι δεσμευμένα.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης είπε πως η σημερινή σχέση της ΔΕΠΑ και ELFE ρυθμίζεται από δύο δικαστικές αποφάσεις. Πάντως, απέφυγε να αναφερθεί στην εμπλοκή Πετσίτη λέγοντας γενικά ότι δεν θα αναφερθεί σε "παρατρεχάμενους".

Μετά το τέλος της τοποθέτησης του υπουργού Ενέργειας παρενέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος- απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση- είπε: "Κρίνετε σκόπιμο να συνεχίζουμε. Νομίζω ότι εξαντλήθηκε η συζήτηση. Αν δεν θέλετε καθίστε να ακούσετε κι άλλα".