Ανησυχία προκαλεί στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Νίκου Μ. στον Πειραιά το γεγονός ότι οι δράστες ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, οι έρευνες στρέφονται κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία -ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες είχε κλείσει σημαντικές συμφωνίες– και στις οικονομικές συναλλαγές του. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο η απαγωγή να έχει οργανωθεί από άτομα που γνώριζαν τον επιχειρηματία ή ορισμένες από τις καθημερινές κινήσεις του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας -που βρίσκονται επί μονίμου βάσεως στο σπίτι του θύματος περιμένοντας μαζί με τους οικείους του επικοινωνία από την πλευρά των απαγωγέων- προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης με βάση βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και σημαντικές πληροφορίες από τους οικείους του 51χρονου επιχειρηματία, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τυχόν ίχνη DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα των -τουλάχιστον τεσσάρων- δραστών της κινηματογραφικής αρπαγής που σημειώθηκε έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους.

Ο 51χρονος έπεσε θύμα αρπαγής έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους από τουλάχιστον τέσσερα άτομα που τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο. Εξετάζονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες ήταν ντυμένοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ. Στο σημείο της απαγωγής βρίσκονταν δύο πολυτελή οχήματα (ένα εκ των οποίων με βουλγαρικές πινακίδες) του θύματος, και μια μοτοσυκλέτα με την οποία κινείτο συχνά μέχρι το γραφείο του.

Σύμφωνα με αναφορές προσώπων που τον γνώριζαν το θύμα της απαγωγής δεν είχε σωματοφύλακες και δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ασφαλείας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το όχημα στο οποίο επιβίβασαν βιαίως τον επιχειρηματία, το μπλέ τζιπάκι, οι πληροφορίες που επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα λένε ότι οι πινακίδες του δεν αντιστοιχούν σε κανένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα.

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μπορεί να είναι γνωστός στον χώρο του, όμως δεν έχει εκείνη την οικονομική επιφάνεια που θα τον καθιστούσε τον πλέον ελκυστικό στόχο και έτσι κρατούν τις επιφυλάξεις τους για τις προθέσεις των δραστών.

Εύλογη απορία εξάλλου είναι γιατί να στήσουν έτσι την επίθεσή τους και να την κάνουν να μοιάζει με αστυνομική επιχείρηση όταν θα μπορούσαν να του επιτεθούν, αν είχαν άλλες προθέσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και κυρίως της νύχτας.

Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί υλικά κλειστών κυκλωμάτων από παρακείμενες επιχειρήσεις τα οποία αναλύονται λεπτομερώς, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν οι αστυνομικοί τις κινήσεις των δραστών και την κατεύθυνση διαφυγής τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις