Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας καισε πολλές περιπτώσεις το θερμόμετρο έδειξε αρκετά κάτω από τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου.

Στους νομούς Φλώρινας, Ιωαννίνων, Γρεβενών και Κοζάνης καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Βαρικό Φλώρινας (-12,8), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-11,7), στα Γρεβενά (-11,5), στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (-11,2), στα Ιωάννινα (-10,9), στο Πληκάτι Ιωαννίνων (-10,7), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,6) και στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5).

Ταλαιπωρία στο "Μακεδονία"

Λόγω της κακοκαιρίας έχουν επηρεαστεί οι πτήσεις στο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Πάνω από 10 πτήσεις δεν προσγειώθηκαν ενώ μία πτήση από Λονδίνο, προσγειώθηκε τελικά στην Τιμοσοάρα της Ρουμανίας. Οι επιβάτες, επιστρέφουν σήμερα στην Ελλάδα, με πτήση της Aegean (με παρέμβαση του υπ. Μεταφορών) και οδικώς, με μέριμνα της Rynair.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport, ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στο αεροδρόμιο όπου γίνονται τέσσερις αφίξεις και αναχωρήσεις ανά ώρα.

Επίσης,χωριά στην Εύβοια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από χθες.

Δεκάδες απεγκλωβισμούς έκανε η Πυροσβεστική

Δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχτηκε η Πυροσβεστική το τελευταίο διήμερο, λόγω του κύματος κακοκαιρίας, από ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα χιόνια, ή για μεταφορά φαρμάκων σε αποκλεισμένες περιοχές, ακόμα και για την μεταφορά σόμπας στο σπίτι καρδιοπαθή και τα συνεργεία έτρεχαν παντού για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Από τις 3 Ιανουαρίου έως σήμερα, πραγματοποιήθηκε απο συνεργεία της Πυροσβεστικής μεταφορά 28 ασθενών.

Πολλή δουλειά είχαν όμως οι πυροσβέστες και με την μεταφορά ατόμων κυρίως από ακινητοποιημένα οχήματα, οι επιβάτες των οποίων είχαν πάει για να απολαύσουν το χιόνι.

Συνολικά πραγματοποιήθηκε μεταφορά 45 ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην Πεντέλη Αττικής, στην Κοζάνη, στην Θεσσαλονίκη, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, στην Πιερία, στην Φθιώτιδα, στα Ιωάννινά και στην Ημαθία.

Διαβάστε:

Χορτιάτης: Απεγκλωβίστηκαν οι οκτώ νεαροί μετά από πολύωρη επιχείρηση

Οικογένεια εγκλωβίστηκε στην Πεντέλη – Διακοπή της κυκλοφορίας

Προβλήματα παρουσιάζονται στις οδικές μετακινήσεις.

Με καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια από τον σταθμό ΚΤΕΛ-Μακεδονίακαι στην περίπτωση των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω της χιονόπτωσης τα δρομολόγια αναχωρούν με συχνότητα δύο ωρών αντί της μίας ώρας.

Δεν εκτελούνται δρομολόγια προς τον νομό Χαλκιδικής καθώς υπάρχει απαγόρευση από την αστυνομία για φορτηγά και λεωφορεία. Ο νομός Χαλκιδικής έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Σοβαρά προβλήματα στηνΘεσσαλονίκη, από το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με το Seleo.gr.

Σε κυκλοφορία τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν τις βασικές γραμμές στην Θεσσαλονίκη.Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν λειτουργούσαν από το πρωί και ο Οργανισμός περίμενε να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια και τον πάγο οι δήμοι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να τα θέσει στην κυκλοφορία.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Εικόνες από τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη (ΑΜΠΕ)