Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Χαλκιδική από τον Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν αιτήματος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Χαλκιδικής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μαγδαληνή Συρδάρη υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στους δρόμους στη βόρεια Χαλκιδική όπου η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με εκχιονιστικά και γκρέιντερ .

"Έχουμε επικεντρωθεί στο βόρειο κομμάτι κυρίως Αρναία, Παλιοχώρι, Μεγάλη Παναγία, Παλιόχωρα, και κάναμε αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης” ανέφερε η κ . Συρδάρη.

Πρόσθεσε ότι τα νότια παράλια της Χαλκιδικής, ο δήμος Αριστοτέλη, είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ στην Ιερισσό δεν έχει χιόνι οι δρόμοι είναι όλοι ανοιχτοί. Πρόβλημα αντιμετώπισαν η Κασσανδρα και η Σιθωνία το οποίο, σύμφωνα με την κ. Συρδάρη αντιμετωπίστηκε με αλατιέρες και με γκρέιντερ.

Χωρίς ρεύμα έμειναν από χτες το βράδυ η Ιερισσός και η Κασσάνδρα. “Το πρωί που μιλήσαμε με τη ΔΕΗ είχε πολλές γραμμές καμένες και προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες” ανέφερε η κ. Συρδάρη.

Σχετικά με την απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, το πρωί του Σαββάτου λόγω του παγετού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι αυτό έγινε με αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ.

Σημειώνει ότιουδέποτε έδωσε ή εξέδωσε οδηγία, ανακοίνωση ή εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων και προσθέτει ότι φρόντισε να καθαρίσει τις προσβάσεις στα αμαξοστάσια του Οργανισμού.

Φωτογραφία από Halkidiki Focus