Της Μάρης Γαργαλιάνου

Επί επτά συναπτά έτη η Σχολή Αειζωίας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του "Εναλλακτικού χώρου" και έχει αποκτήσει ουκ ολίγους ένθερμους υποστηρικτές.

Ουσιαστικά είναι μια Σχολή η οποία υποστηρίζει ότι ο θάνατος δεν έχει φυσική υπόσταση. Υποστηρίζει ακόμα ότι η Αθανασία είναι… μεταδοτική, όπως το γέλιο και η χαρά. Κάνει λόγο για την Αυτοπραγμάτωση, την ένωση του Είναι με το Όλον, την Ευθύνη του Αληθινού Εαυτού και εν τέλει την… Αειζωία.

Πως θα σας φαινόταν αλήθεια αν κάποιος σας έλεγε ότι θα μπορούσε να σας οδηγήσει με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια στον περίφημο δρόμο της; Ε λοιπόν αυτός ο «κάποιος» υπάρχει και ακούει στο όνομα Διονυσία Κλαρινετατζή,

Πνευματική Δασκάλα Αειζωίας από το 2011 οπότε και ιδρύθηκε η Σχολή και πτυχιούχος Ιστορικός και Φιλόλογος από το 1991. Μεταξύ άλλων είναι δασκάλα Ρέικι και άλλων ενεργειακών και θεραπευτικών συστημάτων για τη ψυχή και το σώμα, συγγραφέας και εκδότρια.

Είχα την χαρά να τη γνωρίσω στο πλαίσιο ρεπορτάζ.Η καθαρότητα της παρουσίας της, η επιστημονικότητα του λόγου της, η σαφήνεια και η λογική των όσων μεταδίδει για όσους έχουν ανοιχτή καρδιά προκειμένου να τη παρακολουθήσουν κλέβουν με μιας την παράσταση.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που υποστηρίζει ότι «ο θάνατος δεν είναι φυσικός, αλλά μας τον περιέγραψαν, τον πιστέψαμε και ύστερα τον υιοθετήσαμε…», ξεδιπλώνεται σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο nooz.Ερ: "Δεν φοβάμαι τον θάνατο, επειδή δεν πιστεύω σε αυτόν. Είναι σαν να βγαίνεις από ένα αμάξι και να μπαίνεις σε ένα άλλο" είχε πει ο John Lennon. Κ. Κλαρνετατζή πείτε μας… τί πιστεύετε γι' αυτό το γνωμικό;

Απ: Ναι, πράγματι ο John Lennon απέδειξε πως δεν φοβόταν τον θάνατο… Ένα βράδυ στα 40 του άνοιξε απλά την πόρτα και μεταφέρθηκε σε μία άλλη πραγματικότητα, σε μία άλλη διάσταση… Φαίνεται πως ήταν ευκολότερο για εκείνον να επιλέξει τον θάνατο.

Η Ανώτερη Βούλησή του για φυγή από τα προβλήματα της ζωής, από τις αντιξοότητες και τις αντιθέσεις μίας σκληρής κοινωνίας, από τους πολέμους και τις απάνθρωπες συρράξεις, τράβηξε τη σκανδάλη μέσω ενός πιστού θαυμαστή του και τον έστειλε στην άλλη πλευρά του πέπλου, όπως ακριβώς "βαθύτερα επιθυμούσε"…

Ο John Lennon, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι πάνω στη γη – ως ευαίσθητες ψυχικές υπάρξεις – δυσκολεύονται να διαχειριστούν την Ενέργεια της Ζωής, σπαταλώντας αυτή την Ενέργεια σε άσκοπο πόνο, θυμό, φόβο αλλά και κοινωνικές επαναστάσεις που το μόνο που πετυχαίνουν στην ουσία είναι να δυναμώσουν μέσα τους ακόμη πιο πολύ αυτόν τον θυμό, τον πόνο και το φόβο…

Η Ενέργεια της Ζωής ωστόσο απαιτεί Σοφή και Δημιουργική Διαχείριση και όχι αυτοκαταστροφική… Και η Σοφή Δημιουργική Διαχείρισή που οδηγεί στη Μεγάλη Αλλαγή τόσο του ατομικού όσο και του συλλογικού/κοινωνικού πεπρωμένου, προϋποθέτει ένα μόνο πράγμα: βαθιά Αγάπη για τον Εαυτό και ακόμη πιο βαθιά Αγάπη για τη Ζωή…

Στην Αειζωία, ναι, δεν φοβόμαστε τον θάνατο, ούτε πιστεύουμε σε αυτόν ως μία αμετάκλητη πραγματικότητα. Δεν τον θεωρούμε την τελική λύση σε όλα τα ατομικά και συλλογικά προβλήματα της ζωής που θα μας απαλλάξει από την Ευθύνη να αλλάξουμε την οπτική μας και να τελειοποιήσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινωνίες μας.

Στην Αειζωία δεν φοβόμαστε τον θάνατο, όμως, πάνω από όλα δεν φοβόμαστε τη Ζωή! Αντίθετα, λατρεύουμε τη Ζωή, προσκυνούμε την Ομορφιά της, θαυμάζουμε το Μεγαλείο της, την ακολουθούμε με όλη μας την ψυχή.

Εργαζόμενοι καθημερινά πάνω στον εαυτό με αφοσίωση και αυτοαγάπη, έχοντας στόχο την εξάλειψη των εσωτερικών θανάτων, την εξάλειψη του εσωτερικού πόνου, του φόβου, του θυμού και της θλίψης, εξαλείφουμε με τον τρόπο αυτό και τη φθορά. Ενισχύουμε έτσι συνειδητά τη Ζωή μέσα μας, ενδυναμώνουμε τη φλόγα της και απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από το ψέμα του θανάτου…

Ο θάνατος δεν είναι φυσικός. Μας τον περιέγραψαν και τον πιστέψαμε, τον υιοθετήσαμε, και από τότε κάνουμε τα πάντα προκειμένου να επαληθεύσουμε το ψέμα αυτό, το οποίο αβίαστα δανειστήκαμε από μια κοινωνία, που αγαπά να υποφέρει. Όπως και η αρνητικότητα, το σκοτάδι, ο φόβος και ο πόνος δεν είναι φυσικά, δεν είναι η αλήθεια μας.

Εθιστήκαμε σε αυτά ως ψυχική ηρωίνη και τα μετατρέψαμε σε αντικειμενική καθημερινότητα. Τίποτε όμως από αυτά δεν ισχύει! Στην Αειζωία ο φόβος, ο πόνος, το σκοτάδι, ο θάνατος είναι Ψευδαίσθηση, Μέγα Ψέμα! Από την άλλη, η Αγάπη, η Αρμονία, η Ομορφιά, η Χαρά, το Φως είναι η Αλήθεια μας και σε αυτή την Αλήθεια αφιερώνουμε και κατευθύνουμε ακόμη και το τελευταίο μόριο της ύπαρξής μας!

Στην Αειζωία λοιπόν "δεν αλλάζεις αμάξι". Αλλάζεις μόνο πεποιθήσεις, αλλάζεις εαυτό και μέσα από την εσωτερική σου αυτή επανάσταση, τελικά αλλάζεις τον κόσμο!Ερ: Αλήθεια τί είναι Αειζωία; Μπορεί να διδαχθεί;

Απ: Η Αειζωία είναι ένας διακαής πόθος για ζωή. Ένας ατέρμονος θείος έρωτας χωρίς αρχή και τέλος. Μια απόφαση να πιεις το αθάνατο νερό της πηγής που ανανεώνεται κάθε νανοδευτερόλεπτο στο Αιώνιο Τώρα. Για αυτό και δεν διδάσκεται. Βιώνεται.

Βιώνεται μέσα στη συνείδησή σου και εκδηλώνεται στο σώμα σου μέσα από ατελείωτη υγεία και δύναμη. Εκδηλώνεται στα συναισθήματά σου μέσα από σταθερή χαρά, ευδαιμονία, αγάπη, ευτυχία. Εκδηλώνεται στις σκέψεις σου, μέσα από υψηλή ευφυΐα, θετικότητα και σοφία. Εκδηλώνεται τελικά στην καθημερινότητά σου μέσα από πάμπολλες προσωπικές νίκες και θριάμβους, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις και ανελίξεις!

Η Αειζωία είναι μία απόφαση: "από εδώ και στο εξής επιλέγω να αγαπώ τόσο βαθιά τον εαυτό μου, ώστε να μην επιτρέπω σε καμία συνθήκη να με φθείρει εσωτερικά και εξωτερικά".Ερ: Σε έναν κόσμο ο οποίος κάνει διαρκώς προβολές θανάτου, ιδίως μέσω των media, σε καιρούς οικονομικής, ηθικής αλλά και κοινωνικής κρίσης, κατά πόσο εύκολο είναι να πιστέψει κανείς πως "ο θάνατος δεν είναι κάτι φυσικό;"

Απ: Η αλήθεια είναι πως θέλει δύναμη, ισχυρή θέληση και κουράγιο να αμφισβητήσεις στα ίσα τον θάνατο, να "τα βάλεις" με τη θανατόφιλη κοινωνία και όλους τους φορείς της. Απαιτεί φως εσωτερικό, σταθερά αναμμένο μέσα σου. Και αυτό ακριβώς κάνουμε στη Σχολή της Αειζωίας.

Φροντίζουμε να διατηρούμε και να ενισχύουμε το εσωτερικό μας φως. Και όταν το πραγματοποιούμε αυτό επιτυχώς, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει, ούτε ποτέ υπήρξε καμία κρίση ηθική, κοινωνική, οικονομική. Όλα μα όλα είναι δημιουργήματα του νου, προβολές μιας νεκρής και σβησμένης θέλησης για ζωή, φαντάσματα της ψευδαισθητικής περιγραφής του κόσμου και αποκυήματα της έλλειψης Αληθινής Αγάπης προς τον ίδιο τον Εαυτό.

Άλλαξε την περιγραφή που έχεις για την πραγματικότητα και θα δεις ότι αυτομάτως θα αλλάξει η ζωή και ο κόσμος! Ακούγεται θεωρητικό, ουτοπικό, το ξέρω. Όμως, πιστέψτε με, δεν είναι. Το έχουμε καταφέρει τόσοι άνθρωποι, το έχουμε κάνει ήδη πράξη, βιώνοντας στη ζωή μας μια τελείως καινούρια πραγματικότητα, που χαρακτηρίζεται από ζωντάνια, παιδικότητα, γέλιο, χαρά, αρμονία, αγάπη και ενότητα. Το ίδιο λοιπόν καλείσαι και εσύ σήμερα να κάνεις. Ήρθε η δική σου ώρα!Ερ: Σε μια παλαιότερη σας συνέντευξη είχατε υποστηρίξει ότι η αληθινή σας ηλικία είναι 12.321 γήινα έτη. Που το στηρίζετε αυτό;

Απ: 12.321 γήινα έτη, είτε 12.321 γαλαξιακά έτη, είτε 12.321 συμπαντικά έτη, είτε 12.321 έτη φωτός… Τελικά έχει καμία σημασία; Το στηρίζω λοιπόν στο ότι δεν υπάρχει χρόνος. Δεν πιστεύω στο χρόνο, παρά μόνο στο Άχρονο Αιώνιο Τώρα, μέσα από το οποίο έχουμε πρόσβαση σε όλα όσα υπήρξαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε στο Κοσμικό Γίγνεσθαι.

Ακούω συχνά τους ανθρώπους να λένε "ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός", "ο χρόνος είναι χρήμα", "χρειάζομαι χρόνο" κ.ο.κ. Τόση λατρεία για το χρόνο, όσο ακριβώς και για το θάνατο… Φτάνει πια!

Στην Αειζωία ο Χρόνος, ο Πόνος, ο Κρόνος, η Φθορά καταργείται στο Αιώνιο Παντοδύναμο Τώρα! Και όλοι είμαστε οι άχρονοι εαυτοί μας που ακολουθούμε όχι επαναλαμβανόμενους καρμικούς κύκλους αλλά τη σκάλα της ζωής που ξεκλειδώνεται και ανελίσσεται σιγά-σιγά προς τα πάνω, προς το Άπειρο, όπως ακριβώς το DNA μας…

Ερ: Το 2011 ιδρύσατε τη Σχολή Αειζωίας, η οποία είναι ευρέως γνωστή και ιδιαιτέρως αγαπητή στο χώρο της Αυτοβελτίωσης, της Αυτογνωσίας και των Εναλλακτικών Θεραπειών. Πως προέκυψε αυτό το όραμα μέσα σας και ποιος ο σκοπός του;

Απ: Η Σχολή Αειζωίας για εμένα είναι ένα μοίρασμα καρδιάς. Από πολύ μικρή βάδιζα σε μονοπάτια αυτογνωσίας. Έψαχνα τον εαυτό μου, έβρισκα τον εαυτό του, έχανα τον εαυτό μου, και μετά με ξαναέβρισκα πιο ενδυναμωμένη και βαθύτερα θεραπευμένη. Στην κορυφή της πνευματικής μου αναζήτησης συναντήθηκα με το όραμα της Αειζωίας… Ανακάλυψα μέσα μου πως θάνατος δεν υπάρχει… Είδα ότι ούτε ο χρόνος επίσης.

Ο φόβος, το σκοτάδι είναι καθαρή ψευδαίσθηση, δημιουργήματα της φαντασίας μου. Από την άλλη η χαρά και η παιδικότητα αναβλύζουν αβίαστα και αδιάκοπα από την ψυχή μου. Το σώμα μου είναι αγέραστο, υγιές, χαρούμενο, εφηβικό, ενώ η αληθινή μου ηλικία δεν είναι μετρήσιμη με νούμερα και αριθμούς.

Μέσα μου τότε αφυπνίστηκε ο βαθύτερος σκοπός της ζωής μου: να ενθυμίσω στον εαυτό μου και στους άλλους, να αφυπνίσω και να ενεργοποιήσω, το χαμένο δικαίωμα όλης της ανθρωπότητας στην αθανασία, στην αφθαρσία, την τέλεια υγεία και την αιώνια νεότητα…

Έτσι με ουράνια έμπνευση και καθοδήγηση ονειρεύτηκα το μονοπάτι της Σχολής της Αειζωίας, το βάδισα με πίστη, ισχυρή θέληση και εμπιστοσύνη, συνάντησα υπέροχα πλάσματα που με εμπιστεύτηκαν και έγιναν συνοδοιπόροι μου. Και τελικά όλοι μαζί συνδημιουργήσαμε μία Ονειρεμένη Σχολή, μία Σχολή για το Ακατόρθωτο, το Αδύνατο, το Ουτοπικό, που όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι τόσο Πραγματικό, Δυνατό, Εφικτό. Και πάνω από όλα άκρως εφαρμόσιμο με θαυμαστά αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας.

Το όραμά μας ωστόσο δεν σταματάει εδώ. Η Αειζωία σαν τη Θεά Νίκη ανοίγει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ τα φτερά της, αγγίζει τις συνειδήσεις όλων και περισσότερων ανθρώπων, ίπταται πέρα από το χώρο και το χρόνο και αγκαλιάζει τελικά όλη τη γη και τα πλάσματά της.

Για αυτό λοιπόν με ένα team ανθρώπων εργαζόμαστε και οργανωνόμαστε ώστε να δοθεί αυτή η γνώση και εκτός συνόρων, ως ένα Όνειρο γεμάτο Πνεύμα και Φως Ελληνικό, προορισμένο για όλους τους κατοίκους της γης που διαθέτουν ανοικτή καρδιά και διάπλατους νοητικούς και πνευματικούς ορίζοντες!

Ερ: Που στηρίζονται τα μαθήματα της Σχολής και οι πρακτικές της;

Απ: Τα μαθήματα της Σχολής είναι εμπνευσμένα από την Άχρονη Ελληνική Σοφία και Φιλοσοφία, δοσμένα με έναν σύγχρονο και κατανοητό τρόπο, προσαρμοσμένα στο πνεύμα της εποχής και άκρως εφαρμόσιμα στην καθημερινή ζωή των ατόμων. Για αυτό στα πλαίσια της Σχολής συναντά κανείς από καθηγητές πανεπιστημίου, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς φορείς, αθλητές, μέχρι απλούς λαϊκούς ανθρώπους.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως μορφωτικού ή βιοτικού ή κοινωνικού επιπέδου, όπως ακριβώς το ελληνικό πνεύμα ανθρωπισμού επιτάσσει. Γιατί στην Αειζωία όλοι αντιμετωπίζονται ως ευφυέστατες υπάρξεις που συναντιούνται για να ξεμάθουν και όχι για να μάθουν! Να απελευθερωθούν από ρόλους και εγωικές ταυτίσεις, να αποκολληθούν από το μάτριξ και τελικά να ενωθούν με τον Αληθινό Πυρήνα τους που είναι Καθαρό Φως και Αγάπη!Ερ: Στις 26 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά το Νέο Γκρουπ Αειζωίας. Αλήθεια οι επίδοξοι μαθητές σας πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές;

Απ: Ναι. Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές:

-Τα άτομα θα πρέπει να έρθουν με ανοιχτή καρδιά!
-Να έρθουν -αν γίνεται- χωρίς νου και προσδοκίες!
-Χωρίς εγώ!
-Να έρθουν ως Καθαρές Φωτεινές και Θετικές Υπάρξεις με πρόθεση το Ανώτερο Ατομικό και Συλλογικό Καλό. Με πρόθεση την Ελευθερία για τον εαυτό τους και για όλους.
-Να έρθουν με Αγάπη και μόνο με Αγάπη στην καρδιά τους!
-Μόνο αυτό. Τα άλλα αφήστε τα πάνω μου!

Μόνο έτσι η προσωπική επιτυχία τους θα θεωρείται προβλέψιμη και δεδομένη!

Δεν είναι κάτι δύσκολο: απλώς μπαίνεις στην καρδιά και λες "χμμ… αυτό μου κάνει κλικ, λέω να του δώσω μια ευκαιρία" και σαν ένα παιδί απλό και χαρούμενο κάνεις το βήμα και μπαίνεις στην τάξη, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Ερ: Θέλετε να μας παραθέσετε μία τεχνική για τους αναγνώστες του nooz, προκειμένου να παραμείνουν συνδεδεμένοι με το βαθύτερο "είναι" τους;

Απ: Υπάρχει ένας διαλογισμός στο Youtube που λέγεται "Η Αθανασία ανατέλλει εντός των κυττάρων μου". Είναι ένας απλός καθοδηγούμενος διαλογισμός, από εμένα την ίδια, τον οποίο μπορεί κάποιος να τον εφαρμόζει όποτε και όσες φορές το επιθυμεί… Ανοίγει την καρδιά, επαναπρογραμματίζει το νου και το υποσυνείδητο, μας συνδέει με το Είναι μας…Διαρκεί μόλις 15-20 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε θερμά και κάθε καλό από καρδιάς ευχόμαστε!

Και εγώ σας ευχαριστώ!

Διαβάστε περισσότερα για τη Σχολή Αειζωίας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις