Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να στηριχτεί μια κυβέρνηση -την οποία χαρακτήρισε και βραχύβια- σε περίπτωση που πρώτα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχεια φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχω. Είναι ανορθόδοξη η σκέψη μου, ξαναλέω, αλλά αν το μείζον είναι το εθνικό θέμα, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω, πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή την συμφωνία και ούτως ή άλλως θα είναι βραχύβια», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η άποψη του Ποταμιού είναι ότι ψηφίζουμε τη Συμφωνία, αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Η δική μου, προσωπική άποψη εδώ και μήνες, όταν εμφανίστηκε ως πιθανότητα να μην υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να φέρει την Συμφωνία προς κύρωση, είναι ότι συνεπές σε όσους θεωρούν ότι είναι εθνικά προς το συμφέρον μας να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, να στηρίξεις την κυβέρνηση, για να υπάρχει κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Είναι ανορθόδοξη αυτή η σκέψη, είναι όμως συνεπής με την συνείδηση. Δεν έχει προκύψει βεβαίως αυτή η ανάγκη, είναι όμως πιθανή. Μένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις