Ξεκινώντας στη Βουλή τη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησης ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με βάση τον Κανονισμό και τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ωστόσο, ενστάσεις για τη διαδικασία εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με την ανάγνωση αυτή του Κανονισμού ο κ. Δένδιας ζητά συζήτηση 3 ημερών. Τέσσερις κενές θέσεις έχει η κυβέρνηση. Αν δεν πληρωθούν οι κενές θέσεις θα υπάρχουν σκέψεις για "καρότο" ισχυρίζεται ο κ. Δένδιας.

Ενστάσεις και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επί της διαδικασίας εξέφρασε και ο Ανδρ. Λοβέρδος συμφωνώντας με τον κ. Δένδια για συζήτηση 3 ημερών.

Στην απάντησή του ο Ν. Βούτσης τόνισε: Η σχέση μας με τη δημοκρατική αρχή ορίζεται από τα όρια, το γράμμα, το πνεύμα από την πλήρη εφαρμογή του Συντάγματος. Αν επρόκειτο να γίνει μια διαφορετική διαδικασία θα υπήρχε μια προϋπόθεση μιας εντελώς διαφορετικής διαδικασίας όπως η πρόταση δυσπιστίας αν είχε κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτήν τη στιγμή έχουμε μια διαδικασία επαναβεβαίωσης της ψήφου εμπιστοσύνης μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Αν προχωρήσει ο Πρωθυπουργός σε ανασχηματισμό ή όχι είναι απολύτως δικό του δικαίωμα. Δεν έρχεται μετά και πάλι για ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι δύο διαφορετικά ζητήματα. Πριν από 3 εβδομάδες ξαναπήρε η κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό ψήφο εμπιστοσύνης.Και κατέληξε: Είναι επαρκής η συζήτηση για να ολοκληρωθεί ως αύριο το βράδυ.

Διαφωνία επί της διαδικασίας και από ΚΚΕ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή που ζήτησαν 3 μέρες συζήτηση.

Δια της εγέρσεως των βουλευτών το αίτημα απορρίφθηκε.