«Η σημερινή διαδικασία είναι η τελευταία πράξη μιας παράστασης που παίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Πρόκειται για άθλιο θέατρο που έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στόχοι των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου ήταν «πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του».

Διαβάστε: LIVE – Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης

«Ζούμε έναν τραγέλαφο» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε, «η φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου απαιτεί και κομπάρσους, βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή, αλλιώς έδρασαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν, αλλά είναι πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια, αφού κουρέλιασε πρώτα την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «τον πιο ανέντιμο» πρωθυπουργό μετά τη μεταπολίτευση.

«"Αναντικατάστατο" είχατε αποκαλέσει τον κ. Καμμένο. Και τώρα ξαφνικά, απαλλαγμένος δήθεν από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας, κάνετε δήθεν ανοίγματα στην κεντροαριστερά» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν, απλώς συγχωνεύθηκαν».

«Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα ξαναφέρετε την τροπολογία για τα αντισταθμστικά ωφέλη των F-16» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πυρά για την τοποθέτηση Αποστολάκη

«Κάνατε κάτι αδιανόητο, πήρατε έναν εν ενεργεία στρατιωτικό (τον κ. Αποστολάκη) και τον υπουργοποιήσατε ενώ φορούσε ακόμα τη στολή του» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό 'Αμυνας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας), προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

"Εκχωρείτε τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα με την ανοχή Καμμένου"

«Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτα είναι ψιλά γράμματα. Αλλά όσους απελπισμένους κι αν μαζέψετε, τους πολίτες δεν θα τους εξαπατήσετε» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι πολίτες έχουν έναν ακόμα λόγο να σας τιμωρήσουν. Δίπλα στηλιτότητα προσθέσατε κι ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής, ηθικού εξευτελισμού και κατάντιας των θεσμών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε: «ΚύριεΤσίπρα, πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή. Και από μια κυβέρνηση ανοχής, οδηγηθήκαμε σε μια κυβέρνηση συναλλαγής».

«Με το Σκοπιανό εκχωρείτε, με τη σιωπηλή ανοχή του κ. Καμμένου, τημακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Πότε ήταν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής;» τόνισε σε έντονο τόνο ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «οκ. Καμμένος ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, δεν το έκανε. Και τώρα στηρίζει την κυβέρνηση. Είσαστε, Τσίπρας και Καμμένος, συνεργοί» είπε.

Κατά τον αρχηγότης αξιωματικής αντιπολίτευσης,οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος εμπλέκονται σε μια «προμελετημένη μεθόδευση» για το Σκοπιανό. Όπως είπε, «οκ. Τσίπρας παραχωρεί στους γείτονες "μακεδονική"ταυτότητα και γλώσσα. Και ο κ. Καμμένος μονόγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν καταψήφιζε τη δική μας πρόταση μομφής, τον Ιούνιο. Είναι υπόλογοι όχι μόνο στους Μακεδόνες, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι».

«Αύριο η Βουλή καλείται να εμπιστευθεί, να νομιμοποιήσει μια κυβέρνηση που δεν θα βασιστεί σε προγραμματική σύγκλιση, αλλά θα προκύψει αργότερα, φτιαγμένη από απελπισμένους γυρολόγους της πολιτικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «οι Έλληνες ξέρουν ότι δυστυχώς η κρίση δεν έχει τελειώσει, ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δανειστεί, ότι πλήρωσαν τα capital controls, ότι έχουν υποστεί 29 αυξήσεις, ότι η πατρίδα μας νακροθετείται με νέο μνημόνιο».

«Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια Ελλάδα που εκχωρήσατε. Η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κρίσιμη η κατάσταση για την οικονομία

«Προειδοποιώ για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας που θα επιβαρυνθεί περισσότερο από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οίκοι λένε το αυτονόητο, ότι οι πρόωρες εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο.

Και πρόσθεσε: «Αντί να συζητάμε πώς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και πώς θα φέρουμε νέες επενδύσεις και δουλειές, ασχολούμαστε με τα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα», παρατήρησε στην ομιλία του ο Κυρ. Μητσοτάκης για να συμπεράνει:

«Η Βουλή των Ελλήνων αξίζει καλύτερα από τη σημερινή συνεδρίαση».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης τον κατηγόρησε:«Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες για να κρατηθείτε στην εξουσία και σήμερα βάζετε τη χώρα σε περιπέτειες για να αποφύγετε τις εκλογές για λίγους μήνες».

Στη συνέχεια στρεφόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε σε υψηλούς τόνους: «Μιλάτε εσείς για κάθαρση ενώ πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα μαζί σας, στο στενό πυρήνα εξουσίας του Μαξίμου έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα στη δημόσια ζωή».

Αντί να αποκλιμακώσει ο κ. Τσίπρας την τοξικότητα με την οποία έχει πλημμυρίσει τη δημόσια ζωή ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους για να εδραιωθεί στην κυβέρνηση για λίγους μήνες ακόμα, σημείωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού και του αν. υπουργού Υγείας: «Πολάκης ίσον Τσίπρας. Είναι ο καθρέφτης του δικού σας ύφους της εξουσίας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

"Κυβερνάτε με ψέματα"

«Είπατε ψέματα και εξακολουθείτε να κυβερνάτε με ψέματα», κατηγόρησε τη συμπολίτευση ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Κάνετε εγκαίνια με τα έργα ζωγραφισμένα σε μουσαμά. 'Αθλιο θέατρο. Κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα τους», είπε αναφερόμενος στην εκδήλωση στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

"Όποιος αύριο δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει «ναι» και στη Συμφωνία των Πρεσπών"

Για τους «πρόθυμους» βουλευτές είπε: «Προσφορά… έξι στην τιμή μία ψήφου εμπιστοσύνης. Πρόκειται για τη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης».

«Όποιος αύριο δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει «ναι» και στη Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει μια κυβέρνηση – κουρελού. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να έχει βρει τους 151 βουλευτές. Πριν από 15 ημέρες ο Τζανακόπουλος έκανε λόγο για κυβέρνηση ανοχής, μειοψηφίας δηλαδή. Συναλλαγή μεσολάβησε! Τόσο ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Καμμένο, όσο και ανάμεσα στο Μαξίμου και τους πρόθυμους βουλευτές που κάνουν τους γυρολόγους μέσα στη Βουλή», και απευθυνόμενος στον κ. Δανέλλη που διεγράφη από το Ποτάμι, είπε: Τι άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες, κύριε Δανέλλη;

Η βουλευτής που εξελέγη από τη ΝΔ – συνέχισε μιλώντας για την Κατερίνα Παπακώστα – αλλά τώρα σας ερωτεύτηκε ξαφνικά, κύριε Τσίπρα. Πού είναι η κυρία Παπακώστα; Είμαι περίεργος να δω αν θα την αναβαθμίσετε. Τα αντάλλαγματά σας είναι πρόσκαιρα, τόνισε.

"Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα, όπως έλεγε ο Τσίπρας το 2014", κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις