Προσωπική επίθεση στον ανεξάρτητο πια βουλευτή Σπύρο Δανέλλη για την αλλαγή στάσης του αναφορικά με τη στήριξη της κυβέρνησης (στο πλαίσιο του επιχειρήματος περί συναλλαγής) εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τι μεσολάβησε μέσα σε έξι μήνες και τώρα δίνεται την εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, με τον βουλευτή να απαντά από τη θέση του: «Πρότεινα στο Ποτάμι να απέχουμε όλοι μαζί στην εμπιστοσύνη! Μιλά για αποστασία ο γιος του αποστάτη».

Απαντώντας στις καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ότι άλλαξε θέση ο τέως βουλευτής του Ποταμιού είπε λίγο αργότερα σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής ότι ο αρχηγός της ΝΔ παραποιεί την αλήθεια, καθώς στη διαδικασία της πρότασης μομφής της ΝΔ η προσωπική του άποψη ήταν ότι το κόμμα έπρεπε να απέχει από τη διαδικασία. Αυτό δεν έγινε δεκτό και για να μην δημιουργήσω προβλήματα ακολούθησα την κομματική γραμμή. Στην ψήφο μου είπα ότι «εξαιρώ το μακεδονικό».

«Όσοι πιστεύουν κοινοβουλευτισμό πρέπει να είναι προσεκτικοί», συνέχισε.

«Κι επειδή σε όλη μου τη δημόσια διαδρομή γνώμονας μου ήταν πάντα η συνέπεια στις αρχές και στη συνείδησή μου και σε ένα τέτοιο ζήτημα -το οποίο ήταν ταυτοτικό και συνειδησιακό- ήταν αδύνατο να κάνω διαφορετικά. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί η Δημοκρατία απαιτεί έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό κι όχι την ευκολία της μικροκομματικής αξιοποίησης της κάθε στιγμής. Κι επειδή η κοινωνία μας, μέσα σε σύγχυση και οργή, είναι εύκολο θύμα και εύκολο θήραμα χειραγώγησης από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, όσοι πιστεύουμε πραγματικά στον κοινοβουλευτισμό, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δανέλλης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις