Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος διεγράφη την Τρίτη (15/1) από την ΚΟ του Ποταμιού.

"Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο Σπύρος Δανέλλης, ενώ πρόσθεσε ότι κατανοεί πως ακούγεται ανορθόδοξο."Ναι, ακούγεται ανορθόδοξο. Μήπως όμως ζούμε σε κανονικές στιγμές;", αναρωτήθηκε,

"Έλεγα να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν συνδεθεί με το "Μακεδονικό". Όταν έβλεπα να έρχεται η κορυφαία αυτή αντίφαση: το να λέμε από τη μια είναι πατριωτικά ορθή και εθνικάεπιβεβλημένη η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και από την άλλη να μην κατανοούμε ότι είναι φυσικό προαπαιτούμενο η ύπαρξη της συγκεκριμένης κυβέρνησης που έφερε τη συμφωνία προς ψήφιση", πρόσθεσε.

"Το Μακεδονικόδεν είναι μονάχα ένα εθνικό ζήτημα. Είναι θέμα ταυτοτικό για τον κάθε πολιτικό χώρο και επομένως καταδεικνύει τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ αυτού και είναι αυτές (σ.σ. οι εκλεκτικές συγγένειες) που καθορίζουν τις στέρεες συμμαχίες. Οτιδήποτε άλλο είναι τακτική", επεσήμανε ο κ. Δανέλλης.

Εξήγησε, δε, την απόφασή του αυτή επισημαίνοντας ότι "αν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση τότε δεν υπάρχει και η συμφωνία αφού το σύνολο της αντιπολίτευσης την αποκρούει".


Δείτε το σχετικό βίντεο:


"Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για την πατρίδα, αλλά η κοινωνία φαίνεται έχει κατεβάσει ρολά στη λογική", τόνισε ο κ. Δανέλλης, ενώ πρόσθεσε: "Δεν με πτοούν οι απειλές και οι λοιδορίες εκείνων που κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια. Απαιτείται περίσσεια θράσους από εκείνους που δεν δίστασαν να σκυλέψουν το κοινοβουλευτικό σώμα του Ποταμιού να κουνάνε το δάχτυλο με ηθικοπλαστικές παρατηρήσεις, να μιλούν για γυρολόγους".

Κατά την ομιλία του υπογράμμισε δε ότι "το Ποτάμι τόνισε ότι το εθνικό συμφέρον επιβάλει την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών".

"Ο πολιτικός δεν μπορεί να αρνείται να σηκώσει το βάρος των ευθυνών που του αναλογούν χωρίς υπεκφυγές", σημείωσε.

Ο ίδιος επιτέθηκε και σε Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζοντας ότι δέχεται "επιθέσεις από μερίδα δημοσιογράφων που έχουν μάθει να λειτουργούν ως γραφεία προπαγάνδας παρά ως λειτουργοί του Τύπου".

Συμφωνία των Πρεσπών και τα παρεπόμενά της δημιουργούν νέους πολιτικούς συσχετισμούς", είπε ο κ. Δανέλλης και πρόσθεσε: "Πάντα υποστήριζα ότι το κατά Φουκουγιάμα τέλος της ιστορίας ούτε έχει έρθει ούτε πρόκειται να έρθει".

"Υπάρχει η δεξιά, υπάρχει και η αριστερά", συμπλήρωσε και επέκρινε ξανά την αντιπολίτευση για "ανεπάρκειες, ιδεολογικές εμμονές", υποστηρίζοντας παράλληλα ότι "εκείνοι που μας χρεοκόπησαν κάνουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στο παρελθόν".

"Αγαπητέ μου Σταύρο, ότι παραμένω σταθερός 20 χρόνια τώρα σ' αυτό που θεωρώ εθνικά επωφελές και σταθερός στις αρχές και τις αξίες μου", είπε ο Σπύρος Δανέλλης απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη και συνέχισε:

ΝΔ που έχτισε το πατριωτικό κράτος και χρεοκόπησε τη χώρα και χιλιόμετρα απέχει από τον ευρωπαϊκό φιλελευθερισμό που εμείς επαγγελόμαστε τι σχέση έχει αυτό με το Ποτάμι;".Πρόσθεσε, δε, ότι η σχέση του με το Ποτάμι "είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη".

"Σταύρο, αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα, ούτε το λάθος", συνέχισε και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: "Ο πολιτικός υποχρεούται να ακολουθήσει τις αρχές και τη συνείδηση του αταλάντευτα".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις