«Τιμήθηκε και αποδεικνύει την αχαριστία της, αν θέλετε και σε ανθρώπινο επίπεδο, με τον κορυφαίο τρόπο, το να επιλέξει την υπουργική θέση από το να συνεχίσει να στηρίζει αρχές και αξίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αυτών που και την ίδια την τίμησαν και την εμπιστεύτηκαν», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης, απαντώντας στη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχολιάζοντας όσαυποστήριξε η κ. Χρυσοβελώνη στο «Πρακτορείο FM», ο κ. Τοσουνίδης υπογράμμισε ότι «είναι διαγραφή (και όχι αποχώρηση της κ. Χρυσοβελώνη), που προκύπτει από τη διαπίστωση των δικών της οριστικών και αμετάκλητων ενεργειών».

Εξήγησε, δε, σε ό,τι αφορά την τυπική διαδικασία εντός των κομματικών οργάνων πως «αυτό που έγινε ήταν να συνεδριάσει η επιτροπή δεοντολογίας και να πάρει μια απόφαση, διαπιστωτική πράξη (υπ. αριθμ. 12/2019) στις 16/1, Τετάρτη, στις 16:30, όπου πιστοποιούσε ότι η κ. Χρυσοβελώνη βρίσκεται οριστικά εκτός των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αυτό της κοινοποιήθηκε στο προσωπικό της email το ίδιο βράδυ της Τετάρτης, στις 20:52».

Διαβάστε: Επιμένει η Χρυσοβελώνη: Δεν υπήρξε διαγραφή μου – Παραιτήθηκα από τους ΑΝΕΛ

«Μία ημέρα μετά», ανέφερε ο κ. Τοσουνίδης, «η κ. Χρυσοβελώνη θέλησε να δώσει έναν τόνο ηρωικό, με την προσπάθειά της να δείξει ότι αυτή παραιτείται και ότι δεν διεγράφη διότι παραβίασε αξίες και δεσμεύσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκεί που ανήκε».

«Όταν προκαλούν τα πρόσωπα που τσαλαπάτησαν τους λόγους τους και τις αρχές μας θα πρέπει να τους απαντούμε. Η κ. Χρυσοβελώνη τιμήθηκε πολλαπλώς από τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και εξήγησε πως η νυν υφυπουργός Εσωτερικών υπήρξε «δύο φορές υπουργός χωρίς να είναι βουλευτής, με επιλογή του Πάνου Καμμένου», ενώ διετέλεσε και εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος.

Απαντώντας στα όσα ανέφερε στο «Πρακτορείο FM» η κ. Χρυσοβελώνη, η οποία ζήτησε από τον κ. Τοσουνίδη να της δώσει εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι την κάλεσαν στα αρμόδια όργανα του κόμματος να διατυπώσει τις απόψεις της και στη συνέχεια αποφασίστηκε η διαγραφή της, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ υπογράμμισε:

«Η κ. Χρυσοβελώνη δεν κλήθηκε στα όργανα του κόμματος, στα οποία άλλωστε δεν έδωσε από μόνη της καμία σημασία το προηγούμενο διάστημα, όπως και τις αποφάσεις του Πάνου Καμμένου. Τράβηξε τον δικό της δρόμο, δεν συμμετείχε στη σύγκληση των τελευταίων κοινοβουλευτικών ομάδων από δικιά της θέληση, δεν μπορεί λοιπόν να επικαλείται οτιδήποτε άλλο. Διαπιστώσαμε μέσα από την επιτροπή δεοντολογίας ότι οριστικά δεν βρίσκεται πλέον στην πολιτική μας οικογένεια. Ενημερώθηκε μία μέρα πριν βγει στον αέρα και μας κάνει την ηρωίδα ότι αυτή φεύγει από μόνη της και παραιτείται. Αυτή είναι όλη η αλήθεια».

«Εξαιρετικό να εμφανίζεται η κ. Χρυσοβελώνη τόσο πιστή σε κανόνες γιατί δεν μπόρεσε να είναι συνεπής και πιστή σε αρχές και αξίες. Παρ' όλα αυτά, οφείλω όσον αφορά την ενημέρωση και το ξεκαθάρισμα να δώσω συγκεκριμένα στοιχεία. Άλλωστε θα τα επαναλάβω αυτά γιατίτα έδωσα με δελτίο Τύπου, με κάθε λεπτομέρεια. Δεν θεωρώ ότι ενδιαφέρει κανέναν στην Ελλάδα το τι θα κάνει η κ. Χρυσοβελώνη. Ενδιαφέρει, όμως, όλους μας να γνωρίζουμε πού βρίσκεται η αλήθεια. Η κ. Χρυσοβελώνη ακολούθησε τον δικό της δρόμο παραβιάζοντας τις αρχές και τις πολιτικές θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», σχολίασε ο κ. Τοσουνίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ είπε ακόμα πως «σε μια κορυφαία στιγμή, εκεί που ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υλοποιούσαν ίσως την πιο κεντρική τους δέσμευση στον ελληνικό λαό, δηλαδή για να αντιμετωπίσουν την πιθανή κύρωση μιας συμφωνίας, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών και για να υποστηρίξουν δυνατά και όλοι μαζί ότι δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονίας προς χρήση από οποιονδήποτε άλλον, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση, να εγκαταλειφθούν τα υπουργεία.

Κάποιοι ένιωσαν και νιώθουν πολύ άνετα σ' αυτές τις καρέκλες. Μία εξ αυτών η κ. Χρυσοβελώνη. Δεν φέρνω καμιά αντίρρηση για την άνεση που προσφέρουν και τα προνόμια που προσφέρουν οι υπουργικές θέσεις, αρνούμαι όμως να δεχθώ ότι μπορεί τέτοια πολιτικά πρόσωπα να βρίσκονται πλέον στην οικογένεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έθεσε λοιπόν από μόνη της τον εαυτό της έξω από την οικογένεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις