Διαδηλωτές από κάθε γωνιά της χώρας αναμένεται να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημερα στην πλατεία Συντάγματος.

Η λίστα που έχει κοινοποιηθεί στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» μεγαλώνει συνεχώς.

Συγκεκριμένα, 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα, μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές.

«Την Κυριακή δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη» είναι το μήνυμα του συλλαλητηρίου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής, καθώς επίσης και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Βίντεο-κάλεσμα: Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο

Με νέο βίντεο, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου καλούν τους Έλληνες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Το βίντεο ξεκινάει με το ερώτημα «Τι με ρωτάς; Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο;» και στη συνέχεια παραθέτει τα 18 επιχειρήματα:

Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει
Γιατί διάβασα και ξέρω
Γιατί δεν μπορούν να με κοροιδέψουν
Γιατί δεν είναι δική τους περιουσία για να την πουλήσουν
Γιατί δεν είμαι «καναπεδάτη»
Γιατί νιώθω την ανάγκη να αντιδράσω
Γιατί αποφασίζουν για μένα χωρίς εμένα
Γιατί δεν μασάω το παραμύθι τους
Γιατί δεν δικαιούμαι να απουσιάσω
Γιατί δεν έχω αυταπάτες για τη σύνθετη ονομασία
Γιατί είμαστε οι περισσότεροι και πρέπει να το δείξουμε
Γιατί δίνουν την Ιστορία μου και τον Πολιτισμό μου
Γιατί δεν αντέχω άλλο
Γιατί δεν γονατίζω άλλο
Γιατί δεν παραχωρώ άλλο
Γιατί δεν ξεχνώ άλλο
Γιατί δεν φοβάμαι άλλο
Γιατί αν δεν αγωνιστώ δεν έχω δικαίωμα να μιλώ

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία απ' όλη την Ελλάδα

Με την παρακάτω ανάρτηση, η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία που θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο της Κυριακής, όπου θα πάρουν μέρος περίπου 2.000 αστυνομικοί.

Παράλληλα, τα ελικόπτερα και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν εικόνες από την πλατεία Συντάγματος, ενώ θα υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του συλλαλητηρίου.

Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση, ενώ διακόπηκε και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Επιπλέον, κλειστοί είναι, από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια με εντολή της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

Αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια

Την ίδια ώρα, συγκεκριμένα στις 13:00, αντιεξουσιαστές και ομάδες αριστεριστών καλούν σε αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Καμία συμμετοχή, καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια», αναφέρουν στο αφισάκι που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Athens indymedia και άλλες ιστοσελίδες αντιεξουσιαστικού περιεχομένου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις