«Αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική επίθεση με επικίνδυνες χημικές ουσίες εναντίον πολιτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας.

«Η επιλεκτική ευαισθησία της κυβέρνησης για το ποιος μπορεί να απολαμβάνει ελεύθερα τα δικαιώματά του μάς έφερε αντιμέτωπους με μια αντιφατική πραγματικότητα: ένας καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια εκτελεστής της 17Ν να απολαμβάνει τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας και οικογένειες με μικρά παιδιά που διαδηλώνουν ειρηνικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία να δέχονται αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική επίθεση με επικίνδυνες χημικές ουσίες. Αιδώς Αργείοι», αναφέρει ο κ. Γεωγιάδης.

Καλεί παράλληλα τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή με ποιο σκεπτικό έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών αδιακρίτως εις βάρος των διαδηλωτών, αφού σύμφωνα με την παραδοχή της ΕΛΑΣ επρόκειτο για μεμονωμένες ομάδες ατόμων που δημιούργησαν ένταση.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ζητεί επίσης να ενημερωθεί αν συμφωνεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ότι χρησιμοποιήθηκαν «ενδεδειγμένα μέσα απώθησης», δεδομένου, όπως επισημαίνει, ότι ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε ληγμένα χημικά, άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις